Haberler

Mısırlı Bakan Türk ve Mısırlı Girişimcinin Fabrikasını Ziyaret

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Tarık Kabil, başkent Kahire'de, Türk ve Mısırlı girişimcilerinin sahibi olduğu tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Tarık Kabil, başkent Kahire'de, Türk ve Mısırlı girişimcilerinin sahibi olduğu tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Kabil, ziyarette yaptığı açıklamada, tekstil fabrikası T&C'nin Türk ve Mısırlı iş adamlarınca kurulduğunu belirti. Türk yatırımcıları ülkesine davet eden Kabil, "Halen ABD'ye tekstil ürünleri ihracatı yapan ülkeler arasında yer alan Mısır, tekstil konusunda son dönemde önemli başarılara imza atmıştır" dedi.

Firmanın genel müdürü Enis Dinçer, 2010'dan bu yana Kahire'de faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, "Toplam yatırım tutarımız 30 milyon dolar. 2015 yılı ihracatı 43 milyon dolar olup, firma bünyesinde 2 bin 500 kişi çalışmaktadır" dedi.

Dinçer ayrıca, fabrikanın ikinci fazının 2016 yılında devreye girmesi ile toplam cironun 120 milyon dolara çıkacağı ve çalışan sayının 5 bin kişiye ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Mısır ekonomik verilerinde ülkedeki Türk yatırımları tutarının 1,2 milyar dolar olduğu belirtiliyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi ise 3 milyar civarında.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahire Kabil Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title