Haberler

Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler

Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlar Manavgat’ta protesto edildi

Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar Manavgat'ta sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nın yanında bulunan alanda yapılan protestoya Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları Manavgat Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen, Külkoder, Manimder, Manad, Mevlana Şemsi Tebrizi Derneği, Özgür Der, Manavgat İşitme Engelliler Derneği ve Verenel Derneği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının mensupları katıldı.

Gösteride AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin, Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir de yer aldı.

Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan gösteride askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin konuşması yayınlandı ve slayt gösterisi yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yasin Kaya, Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasını ve ardından düzenlenen sivil protesto eylemlerinde göstericilere ateş açılmasını kınadı.

Kaya, "Bu barışçıl gösterilere darbe yönetimi tarafından hukuk ve insanlık dışı yöntemlerle müdahale edilerek binlerce insanın katledilmesi 21. yüzyılın en büyük ayıplarından biri olarak tarihe geçmiştir. Mısır'da yaşanan olayların sorumlusu başta darbe yönetimi  olduğu kadar buna sessiz kalan küresel güçler ve onların bölgedeki işbirlikçileridir. Başta BM, ABD, AB, İsrail ve diğer uluslararası kuruluşlar olmak üzere bölge ülkelerinin darbeye verdiği desteği nefretle kınıyoruz" dedi.

Grup, daha sonra yatsı namazı kılarak Mısır ve Suriye'deki Müslümanlar için dua etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Manavgat Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title