Haberler

Mısır'ın Kuzey Sina Vilayetindeki Olaylar

Mısır Parlamentosunun, Sina Yarımadası'nın bazı bölgelerinde olağanüstü halin (OHAL) 3 ay daha uzatılması ile ilgili kararı onayladığı belirtildi.

Mısır Parlamentosunun, Sina Yarımadası'nın bazı bölgelerinde olağanüstü halin (OHAL) 3 ay daha uzatılması ile ilgili kararı onayladığı belirtildi.

Mısır devlet televizyonunun (ERTU) haberine göre, Parlamento, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Sina Yarımadası'nın bazı bölgelerinde OHAL'in 3 ay daha uzatılması ile ilgili kararını onayladı.

Kuzey Sina vilayetinin Tel Refah, El Ucube, Ariş ve Cebel el-Helal bölgelerinde geçerli olacak OHAL kapsamında, Ariş dışındaki söz konusu bölgelerde 17.00 ila 04.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı da uygulanacak.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok bölgede "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, terör sorununu kökünden çözmek hedefiyle bölgede olağanüstü hal ilan etmiş, bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. Bölgedeki olağanüstü hal uygulaması daha önce en az 8 kez tekrarlanmıştı.

Bölgede 9'uncu kez uzatılan OHAL'in, 31 Ekim 2016 ila 31 Ocak 2017 tarihleri arasında geçerli olacağı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sina Yarımadası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title