Haberler

Mısır-Gazze Arasındaki Tüneller

Gazze'deki Filistin Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Gazi Hamad, "Gazze'deki tünellerin Mısır ordusu tarafından kapatılması kabul edilemez."

Gazze'deki Filistin Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Gazi Hamad, "Gazze'deki tünellerin Mısır ordusu tarafından kapatılması kabul edilemez. Mısır'ın alternatif bir çözüm sunması gerekir" dedi.

Refah sınır kapısının ticarete açılması durumunda hükümet olarak tünelleri kapatmaya hazır olduklarını belirten Hamad, "Tüneller, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo nedeniyle zorunluluktan açılmıştı. Gazze'ye uygulanan ambargo kalkmalı, Gazze hem ticari hem de sosyal açıdan dünyaya açılmalı, bunun için çaba sarf ediyoruz. Halihazırda tünellerin kapatılmasını durdurmak için Mısırlı yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Mısır yönetimi ülkenin kuzeyinde geçen ağustos ayında kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen ve 16 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Gazze Şeridi ile arasındaki birçok tüneli kapatma kararı almıştı.

Mısır ordusu, şubat ayının ilk haftasında başlattığı tünelleri kapatma işleminde 300 tünelden 230 tanesini kapatmış, tüneller aracılığıyla sağlanan ürün sevkiyatında yüzde 60'lık gerileme yaşanmıştı.

Gazzeliler İsrail'in ablukası nedeniyle ticari sevkiyatı Gazze ile Mısır arasındaki 14 kilometrelik sınırda kazdıkları tünellerle sağlıyor. Tünellerden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemenin yanı sıra silah ve akaryakıt sevkiyatı yapılıyor.

Muhabir: Yasir el-Benna / Afra Aksoy / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - GAZZE

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title