Haberler

Mısır Ezher Üniversitesi'nde Risale-i Nur Sempozyumu

Suriyeli din adamı Mahir el-Hindi, Suriye'de akan kanın durması için Ezher'e, Suriyeli İslam alimleri arasında birlik ve beraberliği sağlayacak acil girişim başlatması çağrısı yaptı."Suriye'de akan kanın durması ve Suriye krizinin Şer'i açıdan"...

Suriyeli din adamı Mahir el-Hindi, Suriye'de akan kanın durması için Ezher'e, Suriyeli İslam alimleri arasında birlik ve beraberliği sağlayacak acil girişim başlatması çağrısı yaptı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Ezher Üniversitesi'nde "Bediüzzaman Said Nursi'nin Fikirleri Işığında İttihad-ı İslam" konulu Risale-i Nur Sempozyumu'na katılan Hindi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ezher Üniversitesi'ne,

" Suriye'de akan kanın durması ve Suriye krizinin Şer'i açıdan değerlendirilmesi için Suriye rejimi yanlısı ve karşıtı büyük İslam alimlerini bir araya getirecek acil bir girişim başlatması" çağrısında bulunduğunu aktardı.

Bugün başlayan ve 2 gün sürecek Risale-i Nur Sempozyumu'na, Mısır Müftüsü Ali Cuma, Ezher Şeyh Vekili Hasan Şafii'nin yanı sıra Türkiye'den Bediüzzaman'ın öğrencilerinden Mehmet Fırıncı, Kenan Demirtaş ve Risale-i Nur'un Arapça'ya çevrilmesinde emeği bulunan İhsan Kasım es-Salihi de katılıyor.

Muhabir: Abdurrahman Fethi / Zeynep Tüfekçi / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title