Haberler

Mısır Devlet Televizyonunda Bir İlk

Mısır'da devlet televizyonu, Mübarek rejimindeki yasağı fillen sona erdirerek ilk kez başörtülü bir haber spikerini ekrana çıkardı.

Mısır'da devlet televizyonu, Mübarek rejimindeki yasağı fillen sona erdirerek ilk kez başörtülü bir haber spikerini ekrana çıkardı.

Bugün 1. Kanal'da haber bültenini okuyan spiker Fatma Nebil, Müslüman Kardeşler'in yayın organı "Özgürlük ve Adalet" gazetesine yaptığı açıklamada,

"Devrim nihayet medyaya ulaştı" dedi.

Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, daha önce yaptığı açıklamada, başörtülü spiker Nebil'in pazar gününden itibaren öğlen bültenini sunacağını açıklamıştı.

Nebil'in mesleğinde oldukça başarılı olduğunu söyleyen Abdulmaksud, başörtülü olması nedeniyle bugüne kadar ekranda görülmediğini ifade etti. Bu kararın, Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin ruhuyla pararel olarak alındığına işaret eden Bakan Abdulmaksud, gelen eleştirilere de Mısır'da bayanların yüzde 70'inin başörtüsü taktığını hatırlatarak yanıt verdi. Bakan, hava durumu bültenlerini sunmak üzere bazı başörtülü spikerlerle de anlaştıklarını söyledi.

Eski Radyo Televizyon Birliği Başkanı Sami Şerif, Mart 2011 yılında başörtülü spikerlerin televizyonda program sunmasına izin vermişti. Ancak Enformasyon Bakanlığı'nın kararı ilk kez tesettürlü spikerlerin haber bülteni sunmasına fırsat verildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, geçen haziran ayında göreve gelmesinden yaklaşık bir hafta sonra Mısır devlet televizyonu, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği için ilk kez başörtülü bir bayan muhabiri, Lamia Muvafi'yi seçmişti.

Muhabir: Ahmed İmam - Meryem Kasım

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title