Haberler

Mısır'daki Yargılamalar

BM Genel Sekreteri Ban, Mısır'da gazetecilere verilen hapis cezası ve 183 kişinin idam cezasının onanması nedeniyle "derin endişe" duyduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da gazetecilere verilen hapis cezaları ve 183 kişiye verilen idam cezasının üst mahkeme tarafından onanmasından "derin endişe" duyduğunu kaydetti.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Mısır'daki yargı süreçlerinin en temel "adil yargılama" standartlarını bile karşılamadığı vurgulanarak, idam cezalarının ülkenin uzun dönem istikrarına zarar vereceği uyarısı yapıldı.

Mısır'da barışçı şekilde toplanma ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına ilişkin düzenlemelerin yasalaşma sürecinde olduğu da belirtilen açıklamada, Genel Sekreter'in, bu yasanın gösteri ve yürüyüş özgürlüklerini ciddi biçimde ihlal edeceğine ve Mısır'ın uluslararası yükümlülüklerine aykırı olduğuna işaret ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Ban'ın barışçıl gösterilere katılma, hükümeti eleştirmenin kişileri tutuklama ve yargılamaya temel olmaması gerektiğinin altını çizdiği ve Mısır'ın ancak tüm vatandaşların haklarının verilmesiyle güçleneceğine vurgu yaptığı bildirildi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title