Haberler

Mısır'daki Katliamlarda Hayatını Kaybedenler Dualarla Anıldı

Konya'da Mısır güvenlik güçlerinin Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına yaptığı müdahalenin ardından hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Konya'da Mısır güvenlik güçlerinin Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına yaptığı müdahalenin ardından hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Yatsı namazında hükümet meydanında toplanan yaklaşık bin kişi yatsı namazını birlikte kıldı. Namaz sonrası sivil toplum kuruluşları adına kürsüye çıkan Latif Selvi, "Bir aydan fazla zamandır Mısır'a haksız bir saldırı yapılmaktadır. Dünyanın emparyalist güçleriyle işbirliği yaparak milletine karşı savaş açan hain darbecilere karşı verdiğimiz mesajları bugün daha net vereceğiz. Kardeşliğin bir hukuku var. Allah bizi kardeş kıldı. Kardeşlik hukuku gereği olarak bugün Hahda Meydanı'nda Mısır'ın her sokağında yapılan katliama karşı büyük bir direniş vardır. Bugün binlerle ifade edilen Mısır sokaklarında şahadete yürüyen kardeşlerimiz var. Tarih bunu yazacak. Bu tarihi okayanlar diyecekler ki yüzyıl boyunca insanlığı sömüren emparyalistler ve onların kemikçileri milletine zulüm ederek iktidarda oturan hain şebekeler Mısır'daki bir avuç kahramanın şehadete yürümesiyle yerle bir oldular diyecekler" dedi. Grup yapılan duaların ardından sessizce dağıldı. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title