Haberler

Mısır'daki Katliam Ankara'da Protesto Edildi

Güncelleme:

Ankara'da bir grup, Mısır güvenlik güçlerinin Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere kanlı müdahalesini protesto etti.

Ankara'da bir grup, Mısır güvenlik güçlerinin Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere kanlı müdahalesini protesto etti.

Darbeye maruz kalan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının katliama uğramasının ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İnsan-Der ve Özgür-Der üyeleri, akşam saatlerinde Mısır Büyükelçiliği önünde toplandı. Çeşitli pankart ve dövizler açan göstericiler, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri de Mısır'daki kanlı müdahaleye tepkilerini göstermek için ABD Büyükelçiliği karşısında toplandı. Eyleme, Saadet Partisi Ankara İl Teşkilatı üyeleri de destek verdi. Grup adına bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Mısır'daki darbecilerin, bu sabah itibariyle Adeviyye Meydanı'nda yeni bir katliama başladığını kaydetti. Darbe yönetiminin keskin nişancıları kullanarak bine yakın insanı şehit ettiğini ve on binlerce insanı yaraladığını ifade eden Yazıcı, "Bu darbe süreci karşısında Batı'nın iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikar olmuştur. Bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail'in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Yani sadece darbenin görünürdeki temsilcisi Sisi'yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir" diye konuştu.

Mısır'da yaşanan darbenin, Suriye'de yaşanılan iç savaşın, Irak'ta patlayan bombaların aynı merkezin kontrolünde gerçekleşen olaylar olduğunu öne süren Yazıcı, "Mısır'daki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) işletilmesidir. Büyük Ortadoğu Projesi derenin kuşunun derenin taşıyla vurulmaya çalışıldığı kanlı bir projedir" dedi.

Göstericiler, açıklamanın ve protestoların ardından ABD Büyükelçiliği karşısında Mısır'da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title