Haberler

Mısır'da Yerel Seçimler Başladı

Mısır'da Halk, 24 Şehrin Belediye Başkanlarını Seçmek İçin Sandık Başına Gitti.

Mısır'da halk, 24 şehrin belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü'nün seçimlere katılmayacağını açıklamasından sonra seçimler sönük bir şekilde geçiyor. Oy verme işlemi 31 bin noktada kurulan sandıklarda sorunsuz devam ederken, seçimlere katılımın düşük olduğu belirtildi. Sandık görevlilerinden Mustafa Müfti, ''Seçimlere Müslüman Kardeşler katılmıyor. Hükümet yöneten kişileri değiştirmeli. Hayat pahalılığı ve fiyat artışları bu seçimlere damgasını vuracak'' dedi.

Seçimlere Ulusal Demokrasi Partisi'nin Kahire Belediye Meclis adayı olarak katılan Naser Aeltonce ise, ''NDP bazı şeyleri değiştirecek ve halka yardım edecektir. Biz halkın problemlerini çözeceğiz'' diye konuştu.

Solun küçük partileri Tağammua Wafd ve Nasır, bazı bölgelerde seçimlere ortak adaylarla katılsalar da seçimlerin favorisi Ulusal Demokrasi Partisi olarak gösteriliyor. 2 gün sürecek olan ve bu sabah saat 09.00'da başlayan seçimlerde, oy verme işlemi akşam saat 18.00 itibariyle sona erecek. Gerekli görülen yerlerde komisyon kararıyla oy verme işlemi en fazla 3 saat daha uzatılabilecek.

(HEA-MKF-NO-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title