Haberler

Mısır'da Sisi'nin Açıklamalarına Tepki

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Şatır'ın ailesi, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Sisi'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat eş-Şatır'ın ailesi, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin Şatır hakkındaki iddilarına tepki gösterdi.

Şatır ailesi, Sisi'nin seçim programı çerçevesinde dün Mısır'daki televizyon kanallarında yayımlanan açıklamasında, Şatır'a atfen, "İhvan yöneticilerinden birinin durum değerlendirmesi için kendisiyle yaptığı görüşmede, Suriye, Afganistan ve Libya'dan savaşçılar gelerek Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söyledi" iddiası üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Sisi'nin açıklamalarının kurgu ve yalan olduğu belirtildi. Sisi'nin sözlerinin hayal ürünü olduğu vurgulanan açıklamada, iddialara ilişkin ses kayıtları ve videoların ortaya çıkması gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, "Herkes bilir ki Hayrat Şatır, Sisi'nin dediğinin aksine konuşurken parmaklarını kullanmaz. Söylendiği gibi Şatır'ın kendisini korumaları için savaşçıları olsaydı gözaltına alınamazdı" ifadesi kullanıldı.

"Canlı yayında cevap hakkı tanınmalı"

Hayrat Şatır'ın gözaltında olduğu için söz konusu iddialara cevap veremeyeceği hatırlatılan açıklamada, "Şatır, gözaltındayken bu yalanların söylenmesi karşısında dehşete düştük. Çıkacağı ilk duruşma sırasında canlı yayında Şatır'a cevap hakkı tanınmalı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Sisi, seçim programı çerçevesinde dün televizyon kanallarında yayımlanan açıklamasında, Mısır'da 3 Temmuz sonrasında meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili bir soru üzerine "(Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı kastederek) yöneticilerinden biri durumu değerlendirmek için benimle görüşmek istedi ve 45 dakika görüştük. Bana parmaklarıyla işaret ederek, Suriye, Afganistan ve Libya'dan savaşçılar gelerek, Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söyledi" demişti. Sunucunun "O kişi Hayrat Şatır" yönündeki tahminine Sisi, "Yani" cevabını vermişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title