Haberler

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil: "Bir kısım ülkeler kendi menfaatleriyle örtüştü diye darbe, darbe olmaktan çıkmaz"

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Bir kısım ülkeler kendi menfaatleriyle örtüştü diye darbe, darbe olmaktan çıkmaz" dedi.

Pakdil, Rönesans Holding bünyesindeki Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezince verilen iftar programının ardından gazetecilere, Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Herkesin çifte standarttan uzak durması gerektiğini vurgulayan Pakdil, "Avrupa darbe karşısında önce sessiz kaldı ardından, yönetimi gayrımeşru ilan ederek doğru yaptı. Hiç olmazsa darbeye, 'darbe' deme cesaretinin gösterilmesi lazım. Bir kısım ülkeler kendi menfaatleriyle örtüştü diye darbe, darbe olmaktan çıkmaz" diye konuştu.

ABD'nin Mısır'daki darbe karşısındaki sessizliğini "hayretle" karşıladıklarını ifade eden Pakdil, Türkiye'nin millet iradesiyle seçilmiş insanların yanında olduğuna işaret etti.

Mursi'nin millet iradesiyle seçildiğini dile getiren Pakdil, şunları kaydetti:

"Bu anlamda Türkiye baştan itibaren Mısır'daki seçilmiş iradenin yanında olmuştur. Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini söylemiştir. Doğrusu da budur. Eğer iktidarlar ekonomik olarak sıkıntıya uğramışlarsa zaten kendileri ülkeyi erken seçime götürürler. Bu işlerin arkasında kimler vardı bunun iyi şekilde tahlil edilmesi lazım. Mısır'daki darbeyi yapanlar şunu bilmelidir ki bunun sonu yoktur. Bir an önce Mısır da halkın istediği gibi seçilmiş olan cumhurbaşkanının göreve iade edilmesi gerekir. En kısa zamanda da seçimler yapılarak halkın iradesi tekrar ortaya çıkarılmalıdır."

Rönesans Yönetim AŞ Genel Müdürü Süha Günel ise Türkiye'nin ekonomisi, idari yapısı ve teamülleriyle çok büyük bir ülke olduğunu belirterek, bundan dolayı kendi içerisinde yaşanabilecek sıkıntılara karşı geliştirdiği refleksleri olduğuna işaret etti.

Gezi Parkı odaklı gelişmeleri değerlendiren Günel,  şöyle konuştu:

"Dünyadaki en hassas ve korkak yapı, yatırımcının ortaya koyduğu sermaye veya koyacağı sermayedir. Şu ana kadar bize yabancıların ilgisi devam ediyor. Biz buna ilişkin yansımayı şu anda hissetmiyoruz. Herkes kendi işiyle meşgul olduğu takdirde tabii biz kendi ticaretimizle yaşam alanları kormakla meşgulüz ve bundan dolayıda sıkıntı yaşamıyoruz." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Pakdil Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title