Haberler

Mısır'da Müslüman Kardeşler'den Diyalog Çağrısı

Mısır'ın En Büyük Muhalefet Grubu Müslüman Kardeşler, Hükümete Diyalog Çağrısında Bulundu.

Mısır'ın en büyük muhalefet grubu Müslüman Kardeşler, hükümete diyalog çağrısında bulundu.

Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Mehdi Akif, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in partisinin ''akil adamlarıyla'' diyalog çağrısı yaptı.

Akif, örgütün internet sitesinde yayımlanan haftalık açıklamasında, ''kendilerine karşı haksızlık yapanlarla bile diyaloğa hazır olduklarını'' bildirdi.

Çağrısında, görüşmelerde hükümete neler önerebileceklerini açıklamayan Akif, ancak ''Müslüman Kardeşler'in koltuklar ve makamlar için birileriyle yarışmakla ilgilenmediğini'' söyleyerek, gelecek yılki genel seçimlerine girmeyebileceğinin işaretini verdi.

Akif, grubun amaçlarına ulaşmada barışçı yoldan vazgeçmeyeceğinin de altını çizdi.

Öte yandan iktidar partisi yetkilileri, örgütle diyaloğa sıcak bakmadıklarının sinyalini verdiler.

Mısır'da 1954'ten bu yana yasaklı olan Müslüman Kardeşler, mecliste bu isimle yer almıyor. Ancak Müslüman Kardeşler, mecliste bağımsızlar tarafından temsil ediliyor. Bağımsız olarak mecliste bulunan Müslüman Kardeşler üyeleri, 454 sandalyenin 5'te 1'ine sahip.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'e yönelik operasyonlar, grubun, Mısır hükümetinin tehdit olarak gördüğü Filistinli Hamas ve Lübnan'daki Hizbullah'a desteğini bildirmesinden sonra bu yıl daha da yoğunlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title