Haberler

Mısır'da korona önlemleri altında 13. Kahire Caz Festivali

Güncelleme:

Mısır'da düzenlenen 13. Kahire Caz Festivali'ne bu sene korona virüs önlemleri damga vurdu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Kahire Caz Festivali, her yıl dünyanın birçok ülkesinden ünlü müzisyenler ile caz severleri bir araya getiriyor. Festival, ilk olarak 2009 yılında, ünlü Mısırlı piyanist Amuro Salah tarafından caz müziği daha geniş kitlelere ulaştırmak için düzenlendi. O zamandan bu yana festival; efsanevi Brezilyalı müzisyen Gilberto Gil, Lübnanlı besteci Ziad Rahbani, İspanyol besteci Carlos Benavente, ünlü Japon gitarist Kazumi Watanabe ve Hollandalı perküsyoncu Han Beninco gibi pek çok ünlü ismi sahnesinde ağırladı. Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen festivalde; gösterilerin yanı sıra cazla ilgili sergiler ve seminerler de düzenleniyor.

Mısır hükümeti, Temmuz ayında aldığı korona virüs önlemleri kapsamında, ülkedeki tüm kültürel faaliyetleri askıya almıştı. Kahire caz festivalinin de iptali gündeme gelmişti. Fakat hükümet geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla, Covid-19 önlemlerinin sıkı bir şekilde uygulanması kaydıyla festivalin yapılmasına izin verdi. Festival alınan korona önlemleri altında gerçekleştirildi. Oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi. Seyircilere festival alanına girerken ve orada kaldıkları süre boyunca maske takma zorunluluğu getirildi. Performans ve sergi mekanları dezenfekte edildi.

Bu yıl 13 Kasım'da başlayan festival, 20 Kasım tarihine kadar devam edecek. - KAHİRE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Caz Festivali Koronavirüs Kahire Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title