Haberler

Mısır'da Gösteriler

Mısır'ın Port Said kentinde göstericiler ve polis arasında çatışmalar sürüyor.

Mısır'ın Port Said kentinde göstericiler ve polis arasında çatışmalar sürüyor.

Port Said Emniyet Müdürlüğü çevresinde toplanan göstericiler, polise taş atarken, polis de göz yaşartıcı bombayla karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhine sloganlar atan göstericiler, ordu yetkililerinin, "dün akşam gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılacağı yönündeki sözlerini tutmamasını" protesto etti.

Mısır ordusundan yetkililer, göstericilere, Port Said Emniyet Müdürlüğü çevresini boşaltmaları halinde dün akşam gözaltına alınanların serbest bırakılacağını taahhüt eden açıklamalarda bulunmuştu.

Bu çağrı üzerine göstericiler söz konusu alanları boşaltmış ancak akşam saatlerine kadar serbest bırakılma olmayınca göstericiler yeniden Port Said Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmıştı.

Öte yandan, Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yahya Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Port Said kentinde dün sabahtan bu yana, çoğu gaz bombalarından yaklaşık 500 kişinin yaralandığını açıkladı.

Port Said Stadı'nda geçen yıl maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişinin hayatını kaybettiği 72 sanıklı davada, nihai kararın açıklanmasına az bir zaman kalması sebebiyle kent 4 gündür çatışmalara sahne oluyor.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında pazar gününden itibaren meydana gelen çatışmalarda 2'si güvenlik görevlisi, 6 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Port Said Stadı'nda geçen yıl maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin açılan davada 21 kişiye idam cezası verilmişti. Mahkeme ayrıca nihai kararını vermeden önce dava dosyasını Mısır Başmüftülüğü'ne göndermiş, Başmüftülük, söz konusu davayla ilgili görüşünü 9 Mart'ta açıklayacağını bildirmişti. Port Said olaylarıyla ilgili görülen davada, 63'ü sivil 72 kişi yargılanıyor.

- Kahire'deki gösteriler-

Mısır'ın başkenti Kahire'de Tahrir Meydanı yakınlarındaki Korniş Caddesi'nde yönetim karşıtı gösteri yapıldı.

Göstericiler, Tahrir Meydanı, ABD ve İngiltere Büyükelçiliği çevresinde konuşlanan emniyet güçlerine taşla saldırırken, güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdi.

Birkaç gün önce başlayan gösterilerde protestocular arasında "Black Bloc

(Kara Blok)" adı altında örgütlenen gruba mensup siyah maske takan kişiler de yer aldı.

Mısır'da 25 Ocak devriminin 2. yıl dönümünden sonra ülke genelinde düzenlenen gösterilerde boy gösteren, siyah maskeli ve elbiseli "Black Bloc" grubunun üyeleri, gösterileri sabote etmekle suçlanıyor.

Kendilerini "anarşist bir akım" olarak tanımlayan "Black Bloc" hareketi, adını ve şiddet eğilimli duruşunu 32 yıl önce Almanya'da faaliyet gösteren bir gruptan alıyor.

Muhabir: Hacer Desuki / Meryem Kasım / Zeynep Hilal Karyağdı / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE/PORT SAİD

Kaynak: AA / Güncel

Tahrir Meydanı Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title