Haberler

Mısır'da Bir Grup, Kadın Hakları İçin Gösteri Düzenlendi

Güncelleme:

Mısır'da bir grup kadın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde yeni anayasada tacizin suç sayılması ve kadın haklarının korunması talebiyle gösteri düzenledi.

Mısır'da bir grup kadın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde yeni anayasada tacizin suç sayılması ve kadın haklarının korunması talebiyle gösteri düzenledi.

Yaklaşık 30 kadın hareketinin katılımıyla gerçekleştirilen gösteride, "Edep ve saygı erkekliktendir, taciz etmek değil", "Kadın erkek hep birlikte yeni anayasayı yazacağız" ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşındığı görüldü.

Hüda Tarık isimli bir gösterici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün buraya ülkemizde özgürce yaşamak, bir sorunumuz ve talebimiz olduğunda onu özgürce, korkmadan ifade edebilmek konusundaki isteğimizi göstermek için geldik" dedi.

Gösteriye katılan Mısır Sosyal Demokrat Partisi üyesi Hiba İsmail ise 25 Ocak devriminin gerçekleşmesinin sebeplerinden birinin de kadınların onurlarının korunması olduğunu belirterek, "Tahrir Meydanı'nda kadın erkek omuz omuzaydık, bu devrimi birlikte gerçekleştirdik" diye konuştu.

Göstericiler, Mısır'da doktora yapan ilk kadın olan Süheyr el-Kalmavi, ilk nükleer bilimci kadın olan Semire Musa ve ünlü yazar Emine es-Said gibi Mısır'da sembol olmuş bazı kadınların posterlerini taşıdı.

Gösteriye, liberal ve İslami kesimlerden de destek gelirken, 30'dan fazla kadın hareketi, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden temsilciler ve üyeler katıldı.

Muhabir: Ahmed Zekeriya - Meryem Kasım / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Ak Saray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title