Haberler

Mısır'da Bazı Aktivistlerin Gözaltına Alınması

Almanya Hükümeti İnsan Hakları ve İnsani Yardımlar Sorumlusu Straesser: "Mısır hükümetini uluslararası insan haklarının yükümlülüklerine uyumlu olarak Mısır’ın anayasasında garanti altına alınan hakları uygulamaya davet ediyorum"

Alman hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardımlar Sorumlusu Christoph Straesser, Mısır hükümetine insan haklarına uyma çağrısında bulundu.

Straesser, yaptığı yazılı açıklamada Mısır'da 23 aktivistin yeniden gözaltına alınmasından dolayı endişe duyduğunu belirtti.

Bu olayın da Mısır'da, toplanma ve örgütlenme hakkı ile ifade özgürlüğü konularını içeren insan haklarıyla ilgili "ciddi hatalı gelişmeler olduğunu" gösterdiğini belirten Straseser, "Bundan dolayı Mısır hükümetini uluslararası insan haklarının yükümlülüklerine uyumlu olarak Mısır'ın anayasasında garanti altına alınan hakları uygulamaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Gözaltına alınanlara "uluslararası standartlara göre davranılması" çağrısında bulunan Straesser, bu konuda bir kısmında resmi bir suçlama olmadan aylardan beri cezaevinde bulunan çok sayıda insan hakları savunucusunu ve muhalefet üyelerini hatırlattığını kaydetti.

Mısır'da aralarında Alaa Abdel Fattah'ın da bulunduğu 23 aktivistin 3 gün önce gözaltına alındığı ifade edilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title