Haberler

Mısır'da 6 Ekim Kutlamaları

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, halkı kutlamalar için meydanlarda toplanmaya çağırdı

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, 6 Ekim zafer kutlamaları çerçevesinde halka meydanlarda toplanma çağrısında bulundu.

Mansur, Mısır-İsrail Savaşı'nın 40. yıl dönümü münasebetiyle devlet televizyonundan yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, kutlamaların Mısır'ın tüm cadde ve meydanlarında gerçekleştirilmesi çağrısı yaparak, "Geleceğinizi aydınlatın, manasını ve değerini düşünerek zaferi kutlayın. Ordunuza destek vermek ve zaferinizi kutlamak için tam vaktinde Mısır'ın tüm sokak ve meydanlarını doldurun" dedi.

Mansur, gerçek toplumsal hareketleri dikkatle takip ettiğini belirterek, her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini aktardı.

Mısır'ın kendi anayasasını hazırladığına dikkati çeken Mansur, "Anayasa, herhangi bir grup veya teşkilatı değil Mısır halkını ifade eden bir anayasa olacak" iddiasında bulundu.

İsrail ve Filistin arasında müzakerelerin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mansur, Filistin meselesinin her zaman gündemlerinde olacağına dair söz vererek, Mısır'ın barış için çaba gösteren ülke statüsünde kalmaya devam edeceğini söyledi.

Mansur, ülkenin batısında yer alan Ed-Dabaa bölgesinde enerji alanında kullanılmak üzere nükleer santraller kuracaklarını ve Süveyş Kanalı'nı kalkındırma projelerini hayata geçireceklerini de kaydetti.

Mısır ve Suriye'nin 1973'te İsrail'e karşı başlattığı ve Mısır'ın Sina Yarımadası'nı geri almasıyla sonuçlanan savaşın yıl dönümü olan 6 Ekim'de zafer kutlamaları yapılıyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title