Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, uluslararası toplumu Filistin halkına ümit verecek ve İsrail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teşvik edecek garantiler sunmaya çağırdı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, uluslararası toplumu Filistin halkına ümit verecek ve İsrail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teşvik edecek garantiler sunmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Kahire'de bir araya geldiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin de bulunduğu görüşmede, Mısır ve Fransa arasındaki ikili ilişkilerin gelişim sürecinin devamı, siyasi ve ekonomik alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Görüşmede Sisi'nin, "Uluslararası toplum, Filistin halkına ümit verecek ve İsrail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teşvik edecek garantiler sunmalı" ifadesini kullandığı kaydedildi.

Afrika'nın Sahel bölgesi ve Libya başta olmak üzere bölgesel konuların da toplantı sırasında ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un, Filistin-İsrail arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması hedefiyle Ürdün, İsrail, Filistin'i içeren Orta Doğu turu kapsamında Mısır'a geldiği belirtildi.

Fabius'un yarın da Filistin ve İsrail'i ziyaret etmesi bekleniyor.

İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakereleri, geçen yıl nisan ayında durmuş, yeniden başlamasına ilişkin herhangi bir adım atılmamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title