Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, Ürdün Kralı Abdullah ile Görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i Ziyaret Etti. İskenderiye Kentinde Gerçekleşen Görüşmede Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu Gheid ve Ürdün Dışişleri Bakanı Abdullah El Hatib de Hazır Bulundu.

Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i ziyaret etti. İskenderiye kentinde gerçekleşen görüşmede Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu Gheid ve Ürdün Dışişleri Bakanı Abdullah El Hatib de hazır bulundu.

İskenderiye'deki Kasr El Teen Sarayı'nda gerçeklesen görüşmede, Mübarek ve Abdullah Filistin sorununu ele aldı. Görüşmeden sonra iki ülke Dışişleri Bakanları Gheid ve Hatib ortak bir basın toplantısı düzenledi. Mısır Dışişleri Bakanı Gheid, görüşmelerin Filistin'in geleceği için yapıldığını, Mısır'da yapılan görüşmelerin yanı sıra ABD'de de çalışmaların sürdüğüne işaret etti. Gheid, "Bu dönem bir fırsat olarak görülmelidir. Biz Filistin'in ekonomik olarak desteklenmesi ve barış için daha fazla yardım

edilmesi fikrini taşıyoruz. Bu konuda Ürdün ile görüş birliği halindeyiz" dedi. Ürdün Dışişleri Bakanı Hatib de barış planı konusunda Kral Abdullah ile Mübarek'in görüşmesinin önemine vurgu yaparak, Filistin İsrail barışı konusunda umutlu olduklarını ifade etti.

(MKF-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title