Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, Gül'ü Kabul Etti

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Mısır Heyetiyle Yapılan Dünkü Görüşmelerde, Rumlarla Ortak Petrol Arama Konusunun Detaylı Bir Şekilde Ele Alındığını Belirterek, "Bütün Bunlar Rayına Oturuyor" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Mısır heyetiyle yapılan dünkü görüşmelerde, Rumlarla ortak petrol arama konusunun detaylı bir şekilde ele alındığını belirterek, "Bütün bunlar rayına oturuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Gül'ü kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki Camlı Köşk'te gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, 'Rumların Mısır ile ortak petrol arama anlaşması vardı. Görüşmede bu gündeme geldi mi?' sorusu üzerine, bu konuyu dün detaylı bir şekilde görüştüklerini söyledi. Konuyla ilgili daha önce Kahire'de konuştuğunu ve Mısır'a heyet gönderdiklerini hatırlatan Gül, şunları kaydetti: "Bu heyet, bu petrol araştırma ve denizlerin paylaşımıyla ilgili konuları çok tahsilatlı bir şekilde onlara anlattılar. Onlarda çok memnun oldu bundan. Bildiğiniz gibi Petrol Bakanlarını getirdiler Türkiye'ye. Bütün bunlar rayına oturuyor".

Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı kapsamında Türkiye ile Mısır arasındaki işbirliği sürecinin önümüzdeki dönemde de devam edip etmeyeceğini soran gazeteciye, "Tabi devam edecek" karşılığını veren Gül, "Şunu unutmayın ki, Mısır ve Türkiye hem Doğu Akdeniz'in hemde İslam dünyasının iki çok önemli ülkesidir. Bu iki ülke arasında işbirliği ne kadar kuvvetli olursa, istişareler ne kadar çok olursa o kadar çok iyi ve faydalı olur. Başkan Mübarek'de bunun zaten çok farkında olduğu için Türkiye'ye önem veriyor" diye konuştu. Mübarek, Gül'ün ardından Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen başkanlığındaki, Türkiye İhracaatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ve beraberindeki işadamlarını kabul etti.

(TAN-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title