Haberler

Mısır Büyükelçisi Hadidi: "Türkiye'nin AB Üyeliğini Yüzde Bin Destekliyoruz"

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Alaaddin El Hadidi, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini yüzde yüz değil, yüzde bin desteklediklerini" söyledi.
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hadidi, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini yüzde yüz değil, yüzde bin destekliyoruz.

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Alaaddin El Hadidi, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini yüzde yüz değil, yüzde bin desteklediklerini" söyledi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hadidi, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini yüzde yüz değil, yüzde bin destekliyoruz. Türkiye'yi AB'nin tam üyesi olarak görmek istiyoruz" diye konuştu. Büyükelçi Hadidi, Türkiye ve Mısır arasında hiçbir konuda rekabet olmadığını vurgulayarak, Kahire'nin Türkiye'nin bölgeye olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu ve özellikle Türkiye'nin Filistin konusundaki yapıcı girişimlerinin Mısır açısından mutluluk verici olduğunu belirtti.

Türkiye ve Mısır'ın Ortadoğu Bölgesinin en önemli ülkelerinden olduğunu ifade eden Hadidi, Ortadoğu'da barışın, istikrarın ve kalkınmanın sağlanması için Türkiye ve Mısır ilişkilerinin daha da yakınlaşması gerektiğini belirtti.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title