Haberler

Mısır

Mısır'ın kuzeyindeki illerde başlayan "sivil itaatsizlik" eylemleri 9 gündür sürüyor.

Mısır'ın kuzeyindeki illerde başlayan "sivil itaatsizlik" eylemleri 9 gündür sürüyor.

Mısır'ın kuzeyinde Nil Deltası bölgesinde yer alan Dekahılye ilinde sivil itaatsizlik eylemine destek verenlerle eyleme karşı çıkanlar arasında arbede yaşandı. İki grup arasında çıkan olaylarda 13 kişi yaralandı.

Dekahılye ili divan merkezi çevresinde sabah işe gitmek isteyen işçilerin çalıştığı binaya girmesine engel olmak isteyen gruplar ile bu eyleme karşı çıkan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyeleri arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 13 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Eylemcilerin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin aldığı kararlarda etkili olduğunu ileri sürdükleri, İhvan aleyhine sloganlar attığı görüldü.

Öte yandan, ildeki Ahmed Zuveyl Okulu'na kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli ve taşlı saldırı yapıldığı, bazı öğrencilerin yolu kesilerek

"sivil itaatsizlik" eylemine destek vermeleri istendiği bildirildi.

Mansura kentinde de bazı grupların taksi şoförlerinden eyleme destek vermelerini isteyerek araçlarından indirmeye çalıştığı, yaşanan arbedede 5 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Port Said kentinde, ocak ayı sonunda polislerle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin ölmesi üzerine sivil itaatsizlik eylemleri başlatılmıştı.

Geçen ay kentte düzenlenen ve en az 40 kişinin ölümü, yaklaşık 150 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan şiddet olaylarını soruşturan davaya bağımsız hakimin atanması, Port Said'in serbest bölge ilan edilmesi ve 25 Ocak devriminin hedeflerinin gerçekleştirilmesi talebinde bulunan göstericiler, isteklerinin Mısır yönetimi tarafından göz ardı edildiği gerekçesiyle gösteriler düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yakın zamanda bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Muhabir: Memduh Urfe / Meryem Kasım / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - DEKAHILYE

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Nil Deltası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title