Haberler

Mirziyoyev ve Berdimuhammedov Telefonda Görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov telefonda görüştü.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov telefonda görüştü.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev ile Berdimuhammedov arasındaki telefon görüşmesinde, mart ve mayıs aylarında ikilinin Türkmenistan'da gerçekleşen görüşmelerinde varılan anlaşmaların ve kabul edilen kararların hayata geçirilmesine ilişkin konular ele alındı.

Görüşmede, ekonomi, ulaşım-taşımacılık, enerji, kültür ve diğer alanlardaki ortak projelerin verimli bir şekilde hayata geçirilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

İki ülke devlet başkanları, stratejik ortaklığın üst düzeye ulaşmasına imkanı veren yakın ve verimli iş birliğinden elde edilen deneyimin ikili ilişkilerin mevcut potansiyelinin hayata geçirilmesi için sağlam altyapı olarak hizmet ettiğini vurguladı. Liderler ayrıca bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili de fikir alışverişinde bulundu.

Mirziyoyev, ayrıca Berdimuhammedov'un 60. yaşını kutlayarak, sağlık, esenlik, devlet yönetiminde başarılar aynı zamanda kardeş Türkmen halkına huzur ve refah diledi. Mirziyoyev, Berdimuhammedov'un Özbekistan'da dünya çapındaki büyük devlet ve siyaset adamı, hayati tecrübeye sahip, ömrünü ülkesinin refahı ve kalkınmasına adayan fedakar yönetici olarak bilindiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Özbekistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title