Haberler

Mircea Lucescu, Burak Yılmaz'ı Neden Milli Takıma Çağırmadığını Açıkladı

Güncelleme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Lucescu, "Enes sakat, Umut 34 yaşında, Burak'ı almak istedim ancak son olaylardan dolayı mümkün olmadı." dedi.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup'taki son maçında yarın Konya'da İsveç'i konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadele saat 20: 00'de başlayacak. Yarın oynanacak mücadele öncesinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve oyunculardan Cenk Tosun basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Oynadıkları her maçın çok önemli olduğuna dikkat çeken Mircea Lucescu, "Yeni bir ekip yarattığımız doğru. Oyuncularımızın tecrübelerini yükseltmeye çalışıyoruz. Zannediyorum Avrupa'nın en genç milli takımıyız. Bu geleceğin, bu ekibe ait olduğunu gösterir. Tabii sonuç almamız lazım. Sonuçlar performansınızı yukarıya çeker. Yarınki maçın öneminin bilincindeyiz. Bazı oyuncularımız müsait değildi. Elimizdeki kadro işin öneminin farkında" diye konuştu.

"BURAK'I ALMAK İSTEDİM ANCAK SON OLAYLARDAN DOLAYI MÜMKÜN OLMADI"

Enes Ünal'ın yerine Burak Yılmaz'ı kadroya dahil edeceğini ancak son olaylardan sonra mümkün olmadığını belirten Lucescu, "Stockholm'deki gibi seyirci desteği bekliyoruz. Bu genç ekibin seyircinin itmesine ihtiyacı var. 1 senedir bu arkadaşlarla çalışıyoruz. Hepsi üst seviyelere geldi. Cengiz gibi, Okay gibi isimler yukarı çıktı. Bundan önceki Milli takımı bir yerlere getirdi. Şimdi gençlerle daha ileriye getirmek istiyoruz. Emre Akbaba bizim için önemli bir oyuncuydu. Burada olmaması üzücü, oyunumuz içinde önemli bir yeri var. Mehmet Topal ameliyat olduğu için maça hazır değil. Enes'in bir sağlık sıkıntısı var. Burak'ı almak istedim ancak son olaylardan dolayı mümkün olmadı. Umut'u almak istedim o da 34 yaşında. Ama çok iyi bir ekibim var. Tecrübe lazım. Genç bir ekibim var ama memnunum. Oynadığımız bütün maçlarda oyunun hakimi bizdik. Bireysel hatalardan goller yiyoruz. Sonuca ihtiyacımız var. Sonuç aldığımız zaman bu ekip çok daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Mircea Lucescu, Burak Yılmaz'ın Neden Milli Takıma Çağrılmadığını Açıkladı

"MERT GÜNOK'A KAPILARIMIZI KAPATMADIK"

Mert Günok'un performansının böyle devam etmesi halinde milli takıma davet edileceğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Mert'i ilk başta almak istedim. Lakin 28-29 yaşında Milli takım kariyerine başladı. Doğal olarak birkaç hata yaptığı için tercih etmedik. Sinan Bolat Belçika'nın en iyi kalecilerinden birisi. Serkan Kırıntılı takımının banko oynayan kalecisi. 3'üncü kalecimiz ise Bursaspor'un kalesini koruyor. Mert'e kapılarımızı kapatmadık. Mert böyle devam ederse onu da milli takıma alacağız tabii ki" şeklinde konuştu.

"SONUÇLARDAN ÇOK YENİ BİR EKİP YARATMA DÜŞÜNCEMİZ VARDI"

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası elemelerinde farklı bir takımla oynadıklarını vurgulayan Lucescu, "Oynadığımız 3 maç; Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna maçlarına bakarsanız onları farklı ekiplerle oynadık. Daha tecrübeli oyuncular. O maçlardan sonra yeni bir ekip denemesine girdik. Bu ekibi kurmaya ilkbahardan itibaren başladık. Sonuçlardan çok yeni bir ekip yaratma düşüncemiz vardı. Bundan sonra genç bir ekiple devam edeceğiz. Asıl hedefimiz bu. Bu grupla bir yerlere gitmek. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası elemelerinde iyi bir sonuç elde etmek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mircea Lucescu Mert Günok Cenk Tosun İsveç Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

TEO:

olayları neden bahane ediyorsun çakma teknik direktör sanane olaylardan ülke meselesini olaylarlan bahane ederek mi kadroya almıyorsun. gardeşim yıldırım demirören ve lucescu ğitmediği sürece türk futbolundan bir cacık olmaz kimse kusura bakmasın da aç tavuk kendini dev aynasında görürmüş

0
1
yanıtYanıtla
XYYX:

ARDANIN YEMEDİĞİ HALT KALMADI MİLLİ TAKIMA GELSİN DİYE AYAKLARINA GİTTİN. . ŞİMDİDE HER ZAMAN Kİ GİBİ BOŞ BOŞ KONUŞUYON. .

0
0
yanıtYanıtla
milli sevdamızı aldınız:

başında yabancı olan milli takım beni ilgilendirmiyor

0
0
yanıtYanıtla
ruhi-bjk:

34 yaşında umut evet ama vebalı mı . . . son maç durum kritik . . gençlik ok ama kazanmalıyız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title