Haberler

Mirat-ı Hüda Hak Aynası" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Hakkak Salih Zeki Tekin'in ahşap oyma sanatının örneklerini yansıtan "Mirat-ı Hüda Hak Aynası" isimli sergisi açıldı.

Hakkak Salih Zeki Tekin'in ahşap oyma sanatının örneklerini yansıtan "Mirat-ı Hüda Hak Aynası" isimli sergisi açıldı.

Yaklaşık 55 yıl önce ahşap oyma sanatına başlayan sanatçının eserleri, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Salih Zeki Tekin, açılıştan önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1963'te ahşap oyma sanatıyla ilgilenmeye başladığını söyledi.

Daha önce farklı il ve ilçelerde 9 sergi açtığını belirten Tekin, "İlk defa bu işi ortaokul zamanında merak ettim. Marangoz Sadık usta vardı. Onun yanına giderdim. Ağaçların kokusunu içime bir çektim, bir daha da içimden çıkmadı." diye konuştu.

"Yeni sergileri yurt dışında açmak istiyorum"

Hakkak Tekin, hattat olmadığına vurgu yaparak, "Hat karalamaları yapıyordum. Hediyelik eşya, ahşap oymalar, Selçuklu motiflerine merak sardım. Kağıda yazarken, ahşaba yazmaya başladım. Daha sonra tarihini araştırdım, okudum. Daha çok 'Seyahatname'siyle bilinen Evliya Çelebi'nin de birçok padişahın da aslında hakkak olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Gençlerin enerjisinin sanata yönlendirilmesinin önemine işaret eden Tekin, ahşap oyma sanatını gençlere tanıtmak için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Tekin, devlet kurumlarının da gençleri sanata yönlendirmek için destek sağlaması gerektiğini söyleyerek, yeni sergilerini yurt dışında açmak istediğini sözlerine ekledi.

Hüsn-i hattın farklı türlerinden 41 eserin yer aldığı sergi, 28 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Zeki Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title