Haberler

Miraç Kandili

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, üç ayların başlangıcında idrak edilen Regaip Kandili'nin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Hz. Muhammed'in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç'ın Müslümanlar için manevi bir terfi olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için ondan yardım istemeliyiz."

Yavuz, başta Ordulular olmak üzere aziz Türk milletinin Miraç Kandili'ni tebrik ederek, "Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Regaib Kandili Miraç Kandili Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title