Haberler

Miraç Kandili

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Uysal, mesajında, üç ayların başlangıcında idrak edilen Regaip Kandili'nin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Miraç'ın, Receb ayının 27. gecesi Hz. Muhammed'in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere, ilahi huzura yükselmesi olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Kandil geceleri, insanımızın gönlünü aydınlatan, toplumumuzun manevi değerlerinin güçlenmesini sağlayan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizin pekiştiği özel gecelerdir.

Bu mübarek gecenin İslam aleminin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzuru, barışı ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyor, başta sevgili Karabüklü hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutluyorum."

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Başkan Vergili ise, kandil olarak adlandırılan gecelerin manevi feyziyle gönüllerin aydınlandığını vurguladı.

Üç aylar içerisinde idrak edilecek mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Vergili, "Kandil günleri, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, insanlarımızın hoşgörü anlayışının egemen olduğu özel günlerden biridir. Bu bakımdan sevgili Peygamberimizin, Yaradanın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor ve bu düşüncelerle İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Uysal Rafet Vergili Kandil Dağı Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title