Haberler

MIP'in Gerçekleştirdiği 450 Milyon Dolarlık Tahvil Arzına İkinci Ödül

Güncelleme:

Mersin Uluslararası Limanı'nın 450 milyon dolar değerindeki tahvil arzı,2013 PF Ödülleri'nde Avrupa altyapı yatırım şirketlerinin değerlendirildiği kategoride "Avrupa'da Yılın Liman İşlemi" seçildi.

Mersin Uluslararası Limanı (MIP)'in gerçekleştirdiği 450 milyon dolarlık tahvil arzına ikinci ödül

Akdeniz Bölgesi'ndeki ana konteyner limanlarından biri olan Mersin Uluslararası Limanı'nın (MIP) 450 milyon dolar değerindeki tahvil arzı, Project Finance Dergisi tarafından gerçekleştirilen 2013 PF Ödülleri'nde Avrupa altyapı yatırım şirketlerinin değerlendirildiği kategoride "Avrupa'da Yılın Liman İşlemi" seçildi.

2013 yılında gerçekleştirdiği 450 milyon dolar değerindeki yurtdışı tahvil arzı ile Avrupa'daki altyapı yatırım şirketleri kategorisinde değerlendirilen MIP, küresel finans projeleri alanında gerçekleştirilen en prestijli etkinlikler arasında yer alan PF Ödüllerinde "Avrupa'da Yılın Liman İşlemi" ödülüne layık görüldü. Bir altyapı şirketi olarak ilk kez tahvil arzı gerçekleştirme başarısına imza atan MIP, geçtiğimiz günlerde Project Finance International (PFI) Dergisi tarafından da "Yılın İşlemi" ödülü ile onurlandırılmıştı.

20 Şubat Perşembe günü Londra'da gerçekleştirilen Ödül Yemeği'nde MIP adına Akfen Holding CFO'su Kadri Samsunlu ödülü teslim aldı. Törene MIP Finans Grup Müdürü Nuri Peker ve MIP Finans Grup Müdür Yardımcısı Can Yılmazbayhan ve Citibank ile Unicredit temsilcileri katıldı.

Ödül yemeğinde konuşan Akfen Holding CFO'su Kadri Samsunlu, "450 milyon dolarlık bu işlem ile altyapı yatırımları arasında ilk kez tahvil arzı gerçekleştirme başarısına imza attık. İlk kez MIP tarafından gerçekleştirdiğimiz tahvil arzıyla Türkiye altyapı yatırımları için yeni bir enstruman oluşturduk. Bu yeni enstruman, Mersin Uluslararası Limanı olarak hedefimiz olan 18.000 TEU'ya kadar yük taşıyabilen gemilere hizmet verebilmemizde büyük rol oynayacak. Geçtiğimiz günlerde PFI'dan aldığımız "Yılın İşlemi" ödülünün ardından yine sektörde en önemli ödüllerden biri olan "Avrupa'da Yılın Liman İşlemi" ödülü hedefimize ilerlerken bize hız katacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title