Haberler

Mıos Bıganos : 31 - Muratpaşa Beledıyesi: 26

Salon. Hakemler. Gözlemci.

Salon: Salle Jean Dauguet

Hakemler: Kjersti Arntsen, Ida Cecilie Gullaksen (Norveç Federasyonu)

Gözlemci: Allan Lund (Danimarka Federasyonu)

MIOS BIGANOS:

(12) Catherine Kent, (93) Stella Joseph Mathieu, (8) Laure Lewille, (9) Paule Baudouin (9 sayı), (11) Adeline Bona, (22) Ines Khouildi (7 sayı), (27) Estelle Minko (2 sayı), (3) Zivile Jurgutyte, (10) Laure Lewille, (5) Mathilde Degoue, (17) Olivia Vaitanaki (2 sayı), (18) Mayara De-Moura (5 sayı) , (13) Sabrina Ciavatti-Boukili (4 sayı), (76) Agata Genes (2 sayı)

MURATPAŞA BELEDİYESİ:

(3) Perihan Topaloğlu (4 sayı), (73) Fatma Ay, (7) Ümmühan Ker, (74) Meral Karakoç (1 sayı), (93) Ayşe Nejla Ulucan, (10) Didem Hoşgör (4 sayı) , (4) Kübra Şen (2 sayı), (14) Nurceren Akgün (4 sayı), (9) Seçil Tut, (6) Betül Düzen, (8) Ayla Kayacan, (11) Esra Ertap, (88) Lence İlkova (3 sayı), (3) Marina Tankaskaya (8 sayı), (77) Nalan Çolak Oral, (1) Marijana Lucic

KIRMIZI KART: Lence İlkova

İLK YARI: 12-13 (Muratpaşa lehine)

Avrupa Hentbol Şampiyonası Challange Kupası'nda kadınlar finalinin ilk ayağında Muratpaşa Belediyesi, galip geleceği bir maçta hakemlerin yanlı tutumu ve masanın gereksiz tavrı nedeniyle salondan 31-26 yenik ayrıldı. Karşılaşmanın rövanşı 15 Mayıs'ta Antalya'da yapılacak.

Maça Mios Biganos çok süratli girerken, ilk saniyeler içinde Muratpaşa'nın paniğinden faydalanıp, skoru 5-3 yaptı. Ancak bundan sonra savunmada çok iyi bir mücadele veren Muratpaşa, skoru önce 6-6'ya getirdi ve bir anda 11-7'lik bir üstünlük sağladı. Fakat Norveçli hakem ikilisinin iki dakika cezalarını Muratpaşa aleyhine kullanması, ev sahibi takıma fazla müsamaha göstermesine rağmen, Muratpaşa ilk devreyi 12-13 önde kapadı.

İkinci yarının başında ilk devrenin aynısı bir tablo vardı. Yine panikleyen Muratpaşa karşısında Mios Biganos, farkı 4 sayıya çıkardı. Maç uzun süre ev sahibi takım lehine 3-4 farklık bir pozisyonda devam etti. Karşılaşmanın son dakikalarına Muratpaşa farkı indirerek yeni bir atak yaptı ve farkı 4 sayıdan bir sayıya kadar indirdi. Bu kez yine Norveçli hakem ikilisi, takımın pivotu Lence İlkova'yı bitime 5 dakika kala kırmızı kartla oyundan attı. Pivotsuz kalan Muratpaşa, bu alana Didem'i kaydırdıysa da son saniyelerdeki gereksiz pas hataları bitime iki saniye kala farkı 5 sayıya çıkardı. Muratpaşa Belediyesi, karşılaşmadan 26-31 mağlup ayrıldı. Yarı finalin iki maçında da Hollanda'nın Handbal Academie takımını mağlup etmeyi başaran Muratpaşa Belediyesi'nin, rövanşta yine son derece iyi bir şansı bulunuyor.

ANTRENÖR ÜNSAL: "HAKEMLER BİR TEK TOPU İÇERİ ATMADI"

Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Birol Ünsal, maçtan sonra hayli sinirliydi. Norveçli hakem ikilisinin kendisine sarı kart göstermesini, maçın Danimarkalı delegesinin sürekli kendisine ikazda bulunmasını gereksiz ve sinir bozucu bir tavır olarak nitelendiren Ünsal, "Oyuncularımız maç içinde hep yanlı bir tutuma maruz kaldı. Gereksiz bir kırmızı kart gördük. Kazanacağımız maçı hakemler alıp karşı tarafa verdi. Bir diğer ifadeyle Norveçli hakemler bir tek bize sayı atmadılar" dedi.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EVCİLMEN: "KUPAYA UZANACAĞIMIZI UMUYORUM"

Muratpaşa Belediye Başkanı ve aynı zamanda kulübün onursal başkanı Süleyman Evcilmen de rövanşta mutlaka rakiplerini eleyeceklerini ifade ederek, "15 Mayıs'ta bu Norveçli hakem ikilisi olmayacak. Daha adil bir ortamda, seyircimizin büyük desteğiyle rakibimizi saf dışı bırakıp kupaya uzanacağımızı umuyorum. Muratpaşa hentbolcularını şimdiden alınlarından öpüyorum ve kutluyorum. Onlar gencecik yaşta Türkiye'ye bir final sevinci yaşatarak bizi tarifsiz bir sevince boğdu. Şimdi son bir saatimiz kaldı. Bu hesabı Antalya'da kapatacağız" diyerek umutlu konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title