Haberler

Miniklerin sağlığa ve çevreye katkısı

Samsun'da "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider Projesi" kapsamında 146 okuldaki öğrenciler sayesinde 4 bine yakın vatandaşa kanser taraması yapıldı. "Atık Yağların Biodizele Dönüştürülmesi Yarışması" kapsamında ise 12 bin litre atık yağ toplandı ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçildi.

Samsun Valiliği himayesinde altında, İlkadım Belediyesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider Projesi İlkokullar Arası Yönlendirme Yarışması" ve "Atık Yağların Toplanarak Biodizele Dönüştürülmesi Yarışması" kapanış ödül töreni Samsun Batıpark Helikopter Pistinde yapıldı.

Bu seneki sloganı "Sağlıklı Büyükler, Mutlu Küçükler" olan 'Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider Projesi İlkokullar Arası Yönlendirme Yarışması'na 146 farklı okuldan 704 öğrenci katıldı. Yarışma sonucunda 59 öğrenci, 3 ilkokul ve 10 sınıf çeşitli hediyelere layık görüldü.

Açılışta konuşma yapan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, "Çocuklarımızla anneleri arasındaki o bağı güçlendiren bir proje olduğu düşünüyorum. Çocuklarımızı ilimiz genelinde annelerini, yakınlarını, tanıdıklarını ilgili merkezlere götürmeleri bu konuda teşvik etmeleri şimdiye kadar yapılan yolun bir başka yöntemidir" dedi.

"Bu projeler okul dışı öğrenmeyi geliştiren ve gerçekleştiren projelerdir"

Avcı'nın ardından kürsüye gelen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Bir projenin başarısı sürdürülebilirliğinde, insana dokunmasında ve samimiyetinde aranır. Her iki projenin de 4 yıldan beri başarısını artırarak, insana dokunarak, daha çok hayatımıza girerek devam etmesinden anlaşılıyor ki gerçekten sosyal hayatımızı dizayn eden, sosyal hayattaki sorumluluklarımızı bize hatırlatan ve her şeyden önemlisi sürdürebilir olmasının ifade ediyor" diye konuştu.

"Atık Yağların Biodizele Dönüştürülmesi Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

"Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi" kapsamında Atık Yağların Biodizele Dönüştürülmesi Yarışması"na 300 öğrenci katıldı. İlkadım ve Atakum ilçelerini kapsayan yarışmada 12 bin litre atık yağ toplandı. Toplanan atık yağların sonucunda 6 öğretmen, 62 öğrenci ve 2 okul yarışmada ödül almaya hak kazandı.

Ödül töreninde konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlkadım Belediyesi olarak çok önemli bir faaliyete imza attık. Bu işin bizzat uygulamacısı olarak yağların ilgili makama ulaşılması konusunda ve bu işin fiziki hizmeti yapma konusunda çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Projenin devam edeceği konusunda "Müjde veriyoruz" diyen Demirtaş, "Bu projenin devamında özellikle İlkadım ilçesinde, milli eğitimin tüm okullarında pil ve yağlarla ilgili çalışmalarımız oldu. Bu projeden elde edilen gelirleri de okullara bağışlıyoruz" açıklamasında bulundu.

"4 bine yakın vatandaşımızın kanser taramaları için merkezimize gelmesini sağladık"

"Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider Projesi İlkokullar Arası Yönlendirme Projesi" hakkından bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Ali Oruç, "Projemize katılan 146 okuldaki ilkokuldaki öğrencilerimize erken tanının önemini anlattık; aile büyüklerini bize kanser taraması için yönlendirmelerini istedik. Bu taramalarla ne olur diye düşünmediler. Biz büyüklerin sorularını sormadılar, ertelemediler, geç kalmadılar. Bu yüzden burada aslında bize düşen sanırım sadece onların başarılarını sizle ve misafirlerimizle bir kez daha paylaşmak olur" şeklinde konuştu.

Şarkı söyledikten sonra dans ettiler

Yarışma kapsamında bisiklet, hediye çekleri, spor ve kırtasiye malzemeleri verildi. Ödülleri alan çocuklar günü şarkı söyleyerek ve dans ederek geçirdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title