Haberler

    Minik Zeynep Postacı Yürüyüşüyle Kahkahaya Boğdu

    Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Çukurova bölge seçmelerinde 13 kadın, 50 erkek posta dağıtıcısı parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele verdi. Kıyasıya mücadelenin olduğu yürüyüş yarışması, ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın 'Postacı' filmini hatırlattı.

    Bu yıl 46'ncısı düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek kadın ve erkek adayların belirlenmesi amacıyla Mersin Nevin Yanıt Atletizm Pistinde yarışma düzenlendi. 1981 yılından beri personel arasında dayanışmayı sağlamak, sportmenlik ruhunu ve davranışını kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş PTT başmüdürlüklerinden gelen posta dağıtıcıları katıldı. Yarışma öncesi açıklamalarda bulunan Mersin PTT Başmüdürü Mustafa Kaplan, bugün Mersin'de bölgesel elemeleri yaptıklarını kaydederek, "Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde çalışan mesai arkadaşlarımız, genellikle dağıtıcılarımız bu yıl 46.'sı düzenlenecek olan Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş yarışmasının ilk elemelerine katılacaklar. Burada 50 erkek, 13 kadın arkadaşımız mücadele verecek. Kadınlar 5 kilometre, erkekler 10 kilometre yürüyecekler. Bu elemelerin sonucunda parkuru tamamlayan, dereceye girenler Genel Müdürlüğümüzün belirleyeceği başka bir ilde Türkiye elemelerine katılacaklar. Orada başarılı olan arkadaşlarımız Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş yarışmasına katılacaklar. Tabi burada esas amaç dağıtıcılar arasında sosyal dayanışmayı güçlendirmek, iş gücünü arttırmak, sportmenlik ruhunu kazandırmaktır. Birlik ve beraberliği sağlayan bu yarışma ilerleyen yıllarda da devam edecektir" dedi.

    Bu yarışmanın yıllardır yapıldığını kaydeden Kaplan, "Dünyada 1972 yılından, ülkemizde de 1981 yılından itibaren bu yürüyüş yarışmaları devam etmektedir. Buraya katılan arkadaşlarımızın hepsi iddialı. Hepsinin amacı birinci olmaktır. İlk hedefleri Türkiye elemelerine katılmak oradan diğer yarışmaya katılmak. Zaten dağıtıcılar sürekli yürüyorlar çünkü dağıtımı yaya olarak yapıyorlar. O yüzden bu yürüyüşe hepsinin hazır olduğunu düşünüyorum. Ancak biz yine de yarışmalar başlamadan önce sabah ve akşam birer saat arkadaşlarımıza izin verdik ve antrenman yaptılar" diye konuştu. 15 aylık küçük Zeynep'in desteği annesini birinci yaptı Konuşmaların ardından 13 kadın ve 50 erkek kıyasıya mücadele verdiler. Yarışmaya, kadınlar kategorisinde birinci olan Ayşe Yıldırım'ın 15 aylık kızı Zeynep damga vurdu. Yarışmanın başından sonuna kadar annesine pistin içinde sürekli destek veren ve zaman zaman de birlikte yürüyen Zeynep, renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmanın ardından sevincini kızıyla paylaşan anne Ayşe Yıldırım, "Beni destekleyen ailem başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Tabi kızımın, eşimin ve annemin de burada olması bana ayrı bir güç verdi. Kızımda bazen bana eşlik etti. Çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin. 2 yıl öncede birinci olmuştum. Geçen yıl bebekten dolayı katılamadım. Yine gururluyum. İyi hissediyorum" şeklinde konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    İhlas Haber Ajansı Mustafa Kaplan Çukurova Türkiye Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title