Haberler

Minik sporcu babasıyla birlikte "cimnastik" yapıyor - AFYONKARAHİSAR

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da yaşayan 7 yaşındaki Ahmet Yiğit, babasının desteğiyle 3 yaşında başladığı cimnastik sporunda dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Afyonkarahisar'da yaşayan 7 yaşındaki Ahmet Yiğit, babasının desteğiyle 3 yaşında başladığı cimnastik sporunda dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Ahmet, geçtiğimiz hafta Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen "Cimnastik Şenliği" yarışmasında "Minikler-B" kategorisinde ilk birinciliğini elde etti.

Minik Ahmet Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşında özel bir cimnastik kursuna başladığını ve babası ile öğretmeninin desteğiyle başarılı olmak istediğini söyledi.

Havada öne salto, flik flak, geriye salto, amut ve takla gibi cimnastik hareketlerini yaptığını anlatan küçük Yiğit, şöyle konuştu:

"Cimnastik zor bir spor dalı ama bana kolay geliyor. 3 yaşından beri evde babamla, 5 yaşımdan sonra da cimnastik eğitimi almaya başladım. Cimnastiği çok seviyorum. Yaptığımız hareketler bana kolay geliyor. Evde de çok sıklıkla yapıyorum. Dünya şampiyonu İbrahim Çolak gibi halka branşında iyi bir cimnastikçi ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bunu da çok çalışarak başaracağım."

"Baba oğul her gün çalışıyoruz"

Kendisi de Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olan minik sporcunun 40 yaşındaki babası Bora Yiğit de oğluyla küçük hareketlerle cimnastik yapmaya başladığını anlattı.

Cimnastiğe küçük yaşta başlanılması ve çocuğun isteğinin önemine dikkat çeken baba Yiğit, "Biz Ahmet'i cimnastik yapmaya yönlendirdik. İşten eve gelip yorgun olsam bile oğlum, bana 'Hayır baba, cimnastik antrenmanı yapacağız.' diyor. Yani, babalı oğullu her gün çalışıyoruz. Tamamen sarmal bir eğitim. Cimnastikte '3 bırakıp, 5 gün devam edelim' diye bir şey söz konusu değil. Biz de haftanın 2 günü kursta, 5 günü de evde çalışıyorsunuz. Biz, Afyonkarahisar'da büyük bir cimnastik ailesi olduk. Oğlumun başarılı bir cimnastikçi olması için ailesi olarak biz her zaman yanındayız."

Aile desteği önemli

Kulüplerinde eğitim alan minik Ahmet'in çok yetenekli olduğunu belirten Nur Halime Çelik de cimnastikte aile desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Ahmet'in sürekli cimnastik antrenmanı yaptığını aktaran Çelik, "Ahmet ile kursumuzda yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ahmet'le de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki yarışmalarda da Ahmet'in başarılarını sıklıkla duyacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title