Haberler

Minik Semazenden Sema Şov

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından organize edilen sema gösterisi ve mesnevi sohbeti yoğun ilgi gördü.6 yaşındaki minik semazen Ali Hamza'nın sema gösterisi ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından organize edilen sema gösterisi ve mesnevi sohbeti yoğun ilgi gördü. 6 yaşındaki minik semazen Ali Hamza'nın sema gösterisi ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından sema gösterisi ve mesnevi sohbeti programı organize edildi. Üniversite spor salonunda gerçekleşen programa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, rektör yardımcıları, üniversite çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Karabaş-ı Veli Mevlevi Kültür Derneği üyesi Mustafa Özbağ, mesnevi konulu sohbet yaptı. Sema ve Mevleviliğin tanımlarını yapan ve önemine değinen Özbağ, "Sema, manaya açılan kapıdır. Tasavvuf, içselliği ortaya çıkarır, Sema da onu şekle büründürür." dedi. Sohbetten sonra Rektör Şimşek, Özbağ'a üniversitenin ambleminin bulunduğu bir tabak hediye etti. Özbağ da Rektör Şimşek'e saat hediye etti.

Sohbetin ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu tarafından sema gösterisi sunuldu. Babası Semazen İsmail Şen ile birlikte sahneye çıkan 6 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi Ali Hamza Şen, sema gösterisinde bulundu. Büyüklerin arasında sema gösterisi yapan Şen, izleyenlerin beğenisini topladı. Büyükler gibi sema hareketlerini

eksiksiz yapan minik Ali Hamza'yı katılımcılar ilgiyle izledi. Bazı izleyicilerin ise sema gösterisi sırasında kendinden geçtiği gözlendi.

Oğlunun 6 aydır sema gösterilerine katıldığını belirten Şen, "6 ayda öğrendi. 6 aydır da yanımızda sema yapıyor. Kendi merak etti, öğrenmek istedi. Elimden geldiği kadar yardımcı oldum. İnsanların ilgisi baya yoğun." dedi.

Sema yapmayı babasının öğrettiğini ifade eden 6 yaşındaki Ali Hamza Şen, "Babamdan öğrendim. Sema yapmayı çok seviyorum. Büyüyünce polis olacağım." dedi.

09.12.2012 23: 05: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Osman Şimşek İsmail Şen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title