Haberler

Minik Öğrencilerden İşyerlerine Sıkı Denetim

Çorum Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Öğrenciler, Ortak Bir Çalışma Yaparak, Şehirde Gıda Üretimi Yapan ve Gıda İşiyle Uğraşan İşletmelerde Denetim Yaptı.

Çorum Belediyesi zabıta ekipleri ile öğrenciler, ortak bir çalışma yaparak, şehirde gıda üretimi yapan ve gıda işiyle uğraşan işletmelerde denetim yaptı.

Ramazan ayı dolayısı ile Zabıta Müdürlüğü'nde oluşturulan Gıda Kontrol Birimi, ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği öğrenci grubu il merkezinde gıda denetimi yaparak hijyenik ortamı bulunmayan iş yerleri hakkında tutanak tuttu. Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın da katıldığı denetimlerde, öğrenciler işyerlerinin hijyenik ortamını beğenmedi.

Öğrenciler, işyerlerinin her yerini gezerek inceleme yaptı, işletme sahiplerine hesap sordular. İşçilerin sağlık karnelerini de inceleyen minik zabıtalar, işyerlerini plastik malzeme kullanmamaları konusunda uyardılar.

Gıda üretimi yapan firmaları periyodik olarak denetlediklerini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, geleceğin emanetçisi olan minik beyinlerin nasıl denetim yapıldığı ve kendilerinin hangi ortamlarda yapılan gıdaları yediklerini göstermek amacıyla, öğrencilere denetim yaptırdıklarını söyledi.

Başkan Atlamaz, "Gıda üretimi hususunda denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Denetimlerimizde hijyene önem vermeyen ve sağlıksız ortamlarda çalışan işletmelere para ve kapatma cezaları uygulayabiliyoruz. Bugün gıda işletmesinde denetimler yaptık. Denetimlerimizde olumsuz bir konuya rastlanılmadı. Biz bu işyerlerine uymaları gereken kuralları tekrar hatırlattık. Ayrıca denetimlerde işletmelerin gıda üretim belgelerinin olup olmadığı da kontrol edildi. Kontrolleri bizzat öğrencilerimiz yaptı ve tutanakları da

kendileri tuttu" dedi.

Denetime katılan Selçuk Timur, Ülkünur Ankaralı, Büşra Arıcı, Nehir Afat, Beyza Zihar, belediyenin böylesine güzel bir uygulamasına katılmalarından dolayı mutlu olduklarını ve alış veriş yaptıkları işyerlerinin durumlarını kendi gözleriyle gördüklerini belirterek, zaman zaman Belediyenin uygulamalarına katılmak istediklerini söylediler.

İşyerlerinin hijyenik durumlarını beğenmediklerini belirten Büşra Arıcı, "İşyerleri daha çok kontrol edilmeli ve hijyenik ortamların sağlanması gerekir. Biz bugün denetimlerimizde mutlu olduk, inşallah zaman zaman bu kontrollere katılırız" şeklinde konuştu.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title