Haberler

Minik Öğrenciler Gönülleri Isıtıyor

Çankırı'da Doktor Refik Saydam İlkokulunda eğitim gören anaokulu öğrencileri, ailelerinin de desteğiyle ördükleri atkı, şapka, eldiven, patik ve havluları Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sığınmacılara gönderdi.

Çankırı'da Doktor Refik Saydam İlkokulunda eğitim gören anaokulu öğrencileri, ailelerinin de desteğiyle ördükleri atkı, şapka, eldiven, patik ve havluları Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sığınmacılara gönderdi.

Okulda eğitim gören anaokulu öğrencilerinin paylaşma ve yardımlaşma duygularını daha iyi kavrayabilmesi için öğretmenleri tarafından "Kardeşim Üşümesin" adlı proje başlatıldı.

Proje kapsamında öğrencilere yardımlaşma ve paylaşma konulu hikayeler okundu, sohbetler edildi. Daha sonra öğrenciler, ailelerinin de desteğiyle yoğurt kaplarını kullanarak atkı, bere, eldiven, patik, havlu gibi malzemeler ördü.

Minik öğrenciler, örülen malzemelerden oluşan 25 koliyi kendileri taşıyarak araca yükledi. Daha sonra araç, yüklenen malzemeleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sığınmacılara ulaştırmak üzere uğurlandı.

Okul Müdürü Salih Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanan projenin güze bir farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Öğretmenler odasındaki herkesin projeye katkısının olduğunu belirten Karakaya, "Her arkadaşımız projeye katkı sağlayarak atkılar hazırladı. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve projeyi duyan birçok insan projeye atkılar örerek katkı sağladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Muammer Öztürk de ailesiyle projeye katkı sağladı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Proje yürütme kurulu görevlisi anaokulu öğretmeni Bilge Sezgin de çalışmanın amacına ulaştığına değinerek, "Her öğrencimiz gönüllü olarak atkılar oluşturmuş, mülteci kardeşlerine resimler yapmış ve çeşitli hediyeler almıştır. Zor durumdaki insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Anaokulu öğrencilerinden Zeynep Berra Bıyık ise tanımadıkları kardeşlerinin üşümemesi için onlara atkı ördüklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Karakaya Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title