Haberler

Minik Öğrenciler Eski Zaman Oyunlarıyla Neşeleniyor

Ordu’da Merkez İlk ve Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan proje kapsamında okuldaki minik öğrenciler, eski zaman oyunlarıyla boş vakitlerini değerlendiriyor.

Ordu'da Merkez İlk ve Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan proje kapsamında okuldaki minik öğrenciler, eski zaman oyunlarıyla boş vakitlerini değerlendiriyor.

Okulun rehberlik bölümü tarafından akran zorbalığına dikkat çekmek amacıyla 6 oyundan oluşan "Önüm arkam sağım solum oyun" adlı proje hazırlandı. Proje kapsamında okuldaki öğrencilerin boş vakitlerini bu oyunlarla geçirme imkanı bulduğunu belirten Okul müdürü Ceyhan Yücel, "Oyunlar 2, 3 ve 4'üncü sınıflar düzeyinde uygulanıyor. Şimdiye kadar da proje amacına ulaştı. Öğrencilerimiz bu oyunlar sayesinde hem eski oyunlarla neşeleniyor, hem de daha uyumlu şekilde arkadaşlık ortamlarını geliştiriyorlar" diye konuştu.

Mendil kapmaca, dokuz taş

Çocukların tamamını bu oyun gruplarının içerisine dahil ederek sosyalleşmelerini sağladıklarını anlatan Yücel, "Oyunların tamamı hepimizin belki küçükken oynadığı oyunlar. Ama bu oyunlar artık sadece hafızalarımızda kaldı. Maalesef sokak aralarında ya da köylerimizde yaşayan çocuklar bu oyunları oynamıyorlar. Biz bu projeyle hem bu oyunları günümüze yeniden taşımak istedik, hem de bu sayede yalnız kalan çocukları gruplara dahil ederek daha da sosyalleşmelerini sağladık" diye konuştu.

Müdür Yücel, öğrencilerin eski oyunları gayet sevdiğini ve her fırsatta bu oyunları çevrelerine yaydıklarını sözlerine ekledi.

Okulun rehber öğretmeni Gülçin Çelik Kareveli ise proje kapsamında 6 adet oyun belirlediklerini bilgisini vererek, "Bu oyunlarımız ise mendil kapmaca, tombala, menekşe mendilin düşe, aç kapıyı bezirgan başı, dokuz taş ve kavun karpuzdan oluşuyor. Amacımız bu oyunları tüm okulda yaygınlaştırmak" dedi.

Karaveli, oyunların temel amacının akran zorbalığı ve teknoloji bağımlılığın önüne geçmek olduğunu sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceyhan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title