Haberler

Minik Öğrenciler Bilimsel Projelerini Sergilediler

Van Özel Serhat İlköğretim Okulu Öğrencileri Yıl İçinde Yaptıkları Bilimsel Projelerini Sergilediler. Çalışmalar Arasından 6. Sınıf Öğrencisi Tuğçe Öztürk'ün Bedensel Engelliler İçin Hazırladığı 'Yürüyen Çöp Kutusu' Projesi Dikkat Çekti.

Van Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri yıl içinde yaptıkları bilimsel projelerini sergilediler. Çalışmalar arasından 6. sınıf öğrencisi Tuğçe Öztürk'ün bedensel engelliler için hazırladığı 'Yürüyen Çöp Kutusu' projesi dikkat çekti.

Özel Serhat İlköğretim Okulu salonundaki sergide, insan hücresini tanıtan maket, çarpım tablosu, lunapark, su ile elektrik üretimi gibi birbirinden farklı çalışmalar yer aldı. Öğrenciler sergiyi ziyaret edenlere çalışmalarının ne işe yaradıklarını anlatırken, bedensel engelliler için yapılan yürüyen çöp bidonu ise dikkatlerden kaçmadı. 6. sınıf öğrencisi Tuğçe Öztürk'ün oyuncak arabasından etkilenerek bedensel engelliler için yapmış olduğu 'Yürüyen Çöp Kutusu' ilgi odağı oldu. Öztürk, bu projesini deneme yanılma yoluyla bulduğunu ifade etti. Öztürk, "Oyuncak arabadan çıkarttığım motoru kartonun altına bırakınca hareket ettiğini gördüm. Buradan hareketle bu çalışmayı yaptım. Bu çalışmayla hem çevrede kirlilik azalmış olacak hem de bedensel engelliler için kolaylık sağlanmış olacak" dedi.

Öğretmen merkezli değil öğrenci merkezli eğitimi benimsediklerini dile getiren Fen ve Teknoloji Öğretmeni Lokman Taşdan, bu tür çalışmalarla okullarda pek sevilmeyen Fen Bilgisi dersini sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti. Yaptıkları faaliyetlerin yeni müfredata uygun olduğunu anımsatan Taşdan, geleceğin bilim adamlarının bu sıralardan yetişecekleri için şimdi yapacakları küçük bilimsel çalışmalarla onlara güven aşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Taşdan, "Gerçekten burada genç mucitler yetiştiriyoruz. Öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler az ekonomiyle her okulda uygulanabilir. Bu projeler çok güzel mesajlar veriyor. Burada her öğrenci kendinin profilini öğrenmesini sağlıyoruz. Bilgiyi anlama ve kavrama yeni bilgi elde etme sürecini öğrencilerimize kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

(SER-MET-Y) 20.03.2008 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title