Haberler

Minik "İkranur" Görmek İçin Destek Bekliyor

Minik "İkranur" görmek için destek bekliyor

Elazığ'da göz tansiyonu hastası doğan bir aylık minik İkranur, görebilmek için sağlık desteği bekliyor

ELAZIĞ - 15 bin kişide bir görülen göz tansiyonu(Glokom) hastası doğan bir aylık minik İkranur Çapan destek bekliyor.

Elazığ'da yaşayan Hanifi ve HaticeÇapan çiftinin ikinci çocukları İkranur, 15 bin kişide bir görülen Glokom hastalığı ile dünyaya geldi. Tedavi için il il dolaşan aile, bir aylık kızlarını Malatya'da ameliyat yaptırdı. Göz tansiyonu düşmesine rağmen yine de göremeyen ve göz sinirlerinde hasar olduğu tespit edilen İkranur'un tedavi için Ankara'ya sevk edildi. Çiftçilik ile uğraşan ve maddi durumu olmayan baba Hanifi, kızının görmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Kızının Glokum hastalığı ile doğduğunu belirten baba Hanifi Çapan, "Bu 15 bin kişide bir görülen bir hastalıkmış. Doğduğunda buradan Kahramanmaraş'a sevk ettiler. Orada bu ameliyatı yapamayacaklarını söylediler ve Malatya'ya sevk ettiler. Orada Dr. Penbegül Fırat ameliyat yaparak göz tansiyonun düşürdü. Ama çocuğumun gözleri açılmadı. Gözün arkasında sinirlerde hasar varmış. Bugün de başka bir hastaneye gittik ve orası da bizi Ankara'ya sevk etti. Devletimizden yardım istiyoruz" dedi.

Bakmakla yükümlü olduğu anne ve ablası da olduğunu dile getiren Çağan, "Köylüyüz ve herhangi bir ek gelirimiz yok. Artık kendimiz altından çıkamıyoruz. Kızımızın görmesini istiyoruz. Seslendiğimiz zaman sağına soluna bakıyor. Devletimizin el uzatmasını istiyoruz. Kaza geçirdim ve gözümde sıkıntı var. O yüzden çalışamıyorum ve iş bulamıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title