Haberler

Yemek Borusu Olmayan 1,5 Yaşındaki Hiranur'un Yutkunursa Ölme İhtimali Var

Güncelleme:

Gaziantep'te, doğumun hemen ardından beyin kanaması geçiren 1,5 yaşındaki Hiranur'un cerrahi hata sonucu yemek borusu delindi ve alınmak zorunda kaldı. Şırınga ile karnından beslenen kızın nefessiz kalma ihtimali nedeniyle hiç yutkunmaması gerekiyor.

Gaziantep'te, doğumun hemen ardından beyin kanaması geçiren 1,5 yaşındaki Hiranur'un cerrahi hata sonucu yemek borusu delindi ve alınmak zorunda kaldı. Şırınga ile karnından beslenen kızın nefessiz kalma ihtimali nedeniyle hiç yutkunmaması gerekiyor. Çocuklarının tedavisi ve masrafları için maddi durumlarının el vermediğini belirten acılı anne, "Eşim işsiz, maddi sıkıntılarımız var. Ben sadece imkanı olanlardan kızım için yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.

MİNİK HİRANUR, BEYİN FONKSİYONLARI GELİŞMEDEN DÜNYAYA GELDİ

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi 8 Şubat Mahallesi'nde oturan Yasin-Zehra Karaduman çifti ikinci çocukları Hiranur'un sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. Doğum esnasında anneye verilen aşırı narkoz iddia edilen Hiranur Karaduman, oksijensiz kaldığı için beyin ve fonksiyonları gelişmeden dünyaya geldi.

CERRAHİ HATA SONUCU YEMEK BORUSU DELİNDİ"

Doğumun hemen ardından başına darbe alıp beyin kanaması geçiren Hiranur'a D ve B12 vitamin eksikliği nedeniyle hipotonik bebek sendromu, ve ağır beyin felci olarak da bilinen serebral palsi teşhisleri konulmuş. Yaşadığı acılar bununla da bitmeyen küçük kız, iddiaya göre cerrahi bir hata sonucu yemek borusu delinerek, alınmak zorunda kaldı.

HİÇ YUTKUNMAMASI GEREKİYOR

Ağızdan beslenemeyecek duruma gelen küçük bebek, karın bölgesine midesine uzatılan hortum yardımıyla beslenebiliyor. Şırınga ile karından beslenebilen küçük kız, nefes borusunun tıkanma ihtimali nedeniyle yutkunmasına bile müsaade edilmiyor. Zaten güçlükle yutkunabilen Hiranur'un, hiç yutkunmaması gerekiyor.

TÜKÜRÜĞÜ NEFES BORUSUNU TIKAYARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLİR

Sürekli tükürük salgılayan küçük kızın, bu tükürüğünde boğulmaması için sürekli ağzı aspirasyon cihazı ile temizleniyor. Küçük kızın Ağzı temizlenmemesi durumunda yutkunacağı tükürüğü nefes borusunu tıkayarak, ölümüne neden olabilir.

"AĞZINI SÜREKLİ TEMİZLEMEK ZORUNDA KALIYORUZ"

Küçük kızlarının sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 2 yıldır zor günler geçirdiklerini açıklayan Anne Zehra Karaduman, "Kızımın 4-5 ayrı rahatsızlığı var. İlk talihsizliği doğumdan hemen önce aşırı narkoz nedeniyle oksijensiz kalması sonucu yaşadık. Doğumdan hemen sonra da başına aldığı darbe sonucu 3. Gün beyin kanaması geçirdi. Sonrasında çeşitli rahatsızlıklar üst üste gelmeye başladı. Spastik özür durumu var, ağır serebral palsi hastası, hipotonik bebek teşhisi de var. Beyin hasarından dolayı göz sinirlerinde kuruma var. Gerekli tedavi yapılmazsa gözlerini kaybetme durumuyla da karşı karşıyayız. Sonrasında ise yutma bozukluğu çıktı. Bunu tedavi etmek için midesine peg takıldı. Hastanede ameliyatla ağızdan midesine hortum atılmak istenirken yemek borusunu yardılar ve ondan sonra yemek borusunu almak zorunda kaldılar. Şuan yemek borusu yok. Mideden hortum yardımıyla besleme yapıyoruz. Yemek borusu olmadığı için yutkunamıyor, o yüzden salgılanan tükürüğü aspirasyon ile sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz. Çünkü bunu yapmazsak nefessiz kalma durumu ortaya çıkıyor" dedi.

"EŞİM İŞSİZ, İMKANI OLANLARDAN KIZIM İÇİN YARDIM BEKLİYORUM"

Çocuklarının tedavisi ve masrafları için maddi durumlarının el vermediğini de belirten Anne Karaduman, "Kızımız için Ankara'da bir tedavi imkanının olduğunu öğrendik. Melahat Topçu diye bir doktor varmış. Bu durumda olan çocukları tedavi edip çok iyi noktalara getirebiliyormuş. Bu tedavi için yaklaşık 16-20 bin lira arası maddi kaynak gerekiyor. Bizim bu tedavi masraflarını karşılayacak gücümüz yok. Eşim işsiz, maddi sıkıntılarımız var. Ben sadece imkanı olanlardan kızım için yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"KIZIM İÇİN TEK ÇARENİN ANKARA'DA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Baba Yasin Karaduman ise, "Kızım için tek çarenin Ankara'da olduğunu söylediler. Tedavisi için Ankara'ya gitmemiz lazım. Ben işsizim, kızımın sağlık sorunlarını çözüm bulacak maddi gücüm yok. Sadece kızım için hayırseverlerden yardım bekliyorum. Şuana kadar kızım için elimden geleni yaptım ama artık maddi bir imkanım kalmadı. Şuanda sadece yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title