Haberler

Minik Esila, ona can verecek donörünü arıyor (2)

5 BİN NÜFUSLU İLÇE ESİLA İÇİN SEFERBER OLDUUşak'ta oturan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Esila Kurt için memleketi Kütahya'nın 5 bin nüfuslu Hisarcık ilçesinde kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlenirken, ilk günde 265 kişi...

5 BİN NÜFUSLU İLÇE ESİLA İÇİN SEFERBER OLDU

Uşak'ta oturan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Esila Kurt için memleketi Kütahya'nın 5 bin nüfuslu Hisarcık ilçesinde kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlenirken, ilk günde 265 kişi bağışta bulundu.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden olan ve Uşak'ta oturan Ercan ve Çiğdem Kurt çiftinin yakınları ilçede kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledi. İlçe camisinden, belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyada minik Esila için kampanya kısa sürede duyuruldu. 5 bin nüfuslu ilçe bağışta bulunmak isteyenler belediye düğün salonunda uzun kuyruklar oluşturdu. Türk Kızılay'ı Hisarcık Şubesi de bağışların toplanması için stant kurdu. İlk günde 265 kişi minik Esila için hücre ve kan bağışında bulundu.

Esila Kurt'un dedesi Ümmet Kurt, torununa 4 ay önce HLH teşhisi konulduğunu ve şu an kemoterapi gördüğünü belirterek hastalığın sürekli kendini yenilediği için kemik iliği naklinin şart olduğunu söyledi. Bu nedenle ilçede kampanya düzenlediklerini ve herkesin torunu için seferber olduğunu ifade eden Ümmet Kurt, "Bunun üzerine Uşak'taki kök hücre ve kan bağışı kampanyasından sonra kendi memleketimiz olan Hisarcık'ta da kampanya düzenlendi. Hisarcık ve köylerinden kampanyaya yoğun katılım oldu. Hepsinden Allah razı olsun. İnşallah torunum en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Yaptığımız kampanyalarla binlerce Esila'nın kurtulmasına vesile olmuş oluruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Uşak'ta ikamet eden HLH hastası Esila için gerek sosyal medyadan gerekse belediye hoparlörlerinden yaptıkları duyurularla halkı kök hücre ve kan bağışı kampanyasına davet ettiklerini söyleyerek, "Kampanyaya halkımız yoğun ilgi gösterdi. İnşallah minik Esila'mız bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

Mustafa AKÇAY/HİSARCIK (Kütahya),


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Kütahya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title