Haberler

Minik Çevreciler Örnek Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de Desteğiyle Yürütülerek Tamamlanan 10. Atık Pil Toplama Kampanyası Sonuçlandı. İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kıyasıya Yarıştığı Kampanyanın Rekortmeni Onur İlhan Karaşahan, Tam 404 Kilogram Pil Toplamayı Başardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle yürütülerek tamamlanan 10. Atık Pil Toplama Kampanyası sonuçlandı. İlköğretim okulu öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı kampanyanın rekortmeni Onur İlhan Karaşahan, tam 404 kilogram pil toplamayı başardı.

10. Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında kategorilerinde en fazla atık pil toplayarak dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Yeni Asır Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği kampanyada bu yıl 8 ton atık pil toplandı. Kampanyanın rekortmeni ise topladığı 404 kilogram pille Onur İlhan Karaşahan oldu. Çocuklar kategorisinde dereceye girenlerin ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, çevre bilincinin kentlilik bilinciyle bağlantılı olduğunu belirterek, bu konuda her kesime görevler düştüğünü söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Yerel yönetimler, basın ve tüm sivil toplum örgütleri, mutlaka çevre bilincini geliştirecek eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak zorundadır. Kentlilik bilinci de bu kapsamda küçük yaşlarda oluşturulmalıdır. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz ve ülke çapında ödül alan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kentin tüm katmanlarının kaynaşması açısından tüm Türkiye'de örnek olacak bir projedir. Özellikle göç alan metropol kentlerimizde birlik beraberliği, kaynaşmayı sağlamada en önemli harç olacaktır diye düşünüyorum"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eğitime ve spora da ciddi katkılar yaptıklarını hatırlatarak, "Her ay 100 okulun tamiratı, boyanması gibi projelerle eğitime katkılarımızı sürdürüyoruz" dedi.

(YK)

13.06.2007 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title