Haberler

Miniatürk'ten Kar Manzaraları

Türkiye’nin her bölgesinden tarihi eser ve yapıların 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk, İstanbul’a yağan kardan nasibini aldı.

Türkiye'nin her bölgesinden tarihi eser ve yapıların 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk, İstanbul'a yağan kardan nasibini aldı. Kar altında kalan maketler kartpostallık görüntüler oluştururken, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na kadar üç bin yıllık kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren Miniatürk, İstanbul'da etkili olan kardan dolayı beyaza bürünmüş güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Kar altında kalan maketler kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Miniatürk'te, beyaza bürünen Rumeli Hisarı, Mardin Taş Evler ve oluşan sarkıtlarla buzdan bir mimariye dönüşen Safranbolu Evleri muhteşem görüntüler oluştururken, ziyaretçiler tarafından da yoğun ilgi gördü.

3 BİN YILLIK TARİHİN VİTRİNİ

Anadolu ve çevresinde hüküm sürmüş, izler bırakmış her medeniyetin, mimari eserleriyle temsil edildiği Miniatürk, Antik Çağ'dan Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar 3 bin yıllık tarihi ve kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç'in kıyısında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk'te, 15 bin metrekarelik maket alanında 128 mimari eser yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Miniatürk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title