Haberler

Bu köyde minareleri görüp gidenler camiyi bulamıyor

Güncelleme:

Bu köyde minareleri görüp gidenler camiyi bulamıyor -Bu köyde camiye gitmek için minareleri takip edenler vardıklarında camiyi yerinde bulamıyor Bu köyde camiye gitmek için minareleri takip edenler vardıklarında camiyi yerinde bulamıyor.

Bu köyde minareleri görüp gidenler camiyi bulamıyor

-Bu köyde camiye gitmek için minareleri takip edenler vardıklarında camiyi yerinde bulamıyor

SİVAS - Bu köyde camiye gitmek için minareleri takip edenler vardıklarında camiyi yerinde bulamıyor.

Sivas'ın Zara ilçesi Tuzlagözü köyünde bulunan yaklaşık 1 asırlık cami, camiden uzak bir tepede bulunan 2 minaresi ile dikkat çekiyor. Cami köy meydanında bulunurken minareler yaklaşık 300 metre mesafedeki hakim bir tepede bulunuyor. Köyde ilk yolu düşenler camiye ulaşabilmek için minareleri takip ediyor. Minarelerin yanına vardıklarında ise aradıkları camiyi bulamıyorlar.

İlginç minarelerin hikayesi ise son derece mantıklı. Cami köyün dar bir vadi içerisinde kalan sınırlarında inşa edildi. Cami, çukur bir alanda bulunduğu için okunan ezanlar köyün açık alanda kalan kısmında duyulmuyordu. Bu nedenle camiden 300 metre uzaklıktaki hakim tepede bir minare inşa edildi. İnşa edilen minarede alçakta kalında daha yüksek bir tepede daha uzun ikinci bir minare daha yapıldı. Bu şekilde minareden okunan ezanlar köyün tamamından işitilir oldu.

'Minare burada cami nerede'

Köy Muhtarı Kudret Şimşek, köylerine ilk kez yolu düşenlerin durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, "Köyde elektriğin bulunmadığı zamanlarda köy aşağı tarafta kaldığı için minare o tepeye yapılmış. Hoca tepedeki minareye çıkıp köyün her iki tarafında ezanını duyururmuş. Köyümüz Müslüman bir köy olduğu için gelenler camiyi soruyor. Minareyi köyün içinden görünce camiyi orada görüp minareyi takip ediyorlar fakat camiyi bulamıyorlar. Daha sonra köylülere minare burada ama cami nerde diye sormak zorunda kalıyorlar ve o şekilde buluyorlar. Görenler özellikle fotoğraf çekiliyor minare ve caminin arasında ki mesafeyi çekiyorlar. Ziyaret gibi gelip kullanıyorlar burayı. Türkiye'de sadece bu köyde minare 150-200 metre uzaklıkta" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title