Haberler

    Mina'dan Süper Lig'e Övgü

    Evkur Yeni Malatyaspor'un Ekvadorlu oyuncusu Arturo Mina, Spor Toto Süper Lig'in iyi ve mücadeleci yapısıyla Avrupa ligleri seviyesinde olduğunu söyledi.

    Sezon başında Arjantin'in River Plate takımından Malatya'ya 3 1 yıllık  sözleşmeye imza atan savunma oyuncusu Mina, Süper Lig'de forma şansı bulduğu 13  maçta bin 81 dakika formasını terletirken takıma birer gol ve asistle katkıda  bulundu.
    Süper Lig'i AA muhabirine değerlendiren Mina, lige isim isim  bakıldığında dünya çapında futbolcuların mücadele ettiğinin görüldüğünü kaydetti.
    Mina, tüm takımlarda dünyaca tanınan simaların olduğunu ve bu  durumunda lige ayrı zorluk ve güzellik kattığına işaret ederek, Türkiye'ye  gelmenin kendisi için çok olumlu olduğunu anlattı.
    Evkur Yeni Malatyaspor'un menajeri aracılığıyla kendisine ulaştığını  dile getiren Arturo Mina, şöyle devam etti:
    "Araştırdım ve buraya gelmeyi uygun buldum. Burada kendi seviyemi de  yükselttiğimi düşünüyorum. Şu an için her şey iyi gidiyor. Çok iyi bir lig ve  mücadeleci, seviye olarak da Avrupa kalitesinde olduğunu söyleyebilirim. Buraya  geldiğiniz zaman farkı hissediyorsunuz. Mental ve konsantrasyon olarak bizim  olduğumuz ligden çok daha farklı. Çok çalışmanız gerekiyor. Burada olmaktan  mutluyum."
    "İyi bir ekibiz"
    Mina, defans olarak kendisini en çok zorlayan takımların başında  Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın geldiğini söyledi.
    Lige mücadele eden tüm ekiplerin güçlü ve iyi futbol oynadığına  dikkati çeken Mina, "Bütün ekipler birbirinden zor, en ufak dikkat kaybınızı  affetmiyorlar. Biz de iyi çalışıyoruz ve maçlara odaklanıyoruz. Bu yüzden de puan  tablosunda orta sıralardayız. Hocamız bizim için en iyisini bulduğunu  düşünüyorum. Takım olarak da iyi bir ekibiz. Teknik direktörümüzün bize  gösterdiği sistemlere çabuk adapte olduğumuzu düşünüyorum." diye konuştu.
    Trabzonspor ile yarın deplasmanda karşılaşacaklarını anımsatan Mina,  bu maçtan da puan veya puanlarla dönmek istediklerini sözlerine ekledi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Yeni Malatyaspor River Plate Arjantin Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title