Haberler

Mimarisi Nedeniyle Kiliseye Benzetilen ve 2 Yıl Önce İnşaatı Duran Caminin Yapımına Tekrar Başlandı

Güncelleme:

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan ve mimari yapısıyla kiliseye benzetilen Molla Halil Camisi'nin 2 yıl önce duran inşaatına yeniden başlandı.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilirken cami inşaatı yaklaşık 2 yıl önce durmasının ardından geçtiğimiz günlerde tekrar başladı.

Caminin kaba inşaatı tamamlandıktan sonra kilise görüntüsünde olduğu gerekçesiyle bağışlar kesildiği iddia edilirken, cami 10 yıldan fazladır bir türlü bitirilemiyor.

"YÜZDE 90'LIK BÖLÜMÜ AYNI OLACAK"

Konuyla ilgili konuşan Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Bayburt, caminin maddi imkansızlıklar yüzünden bitirilemediğini belirtirken caminin kiliseye benzediği sözlerine katılmadıklarını söyledi. Cami inşaatının kaldığı yerden devam ettiğini ve yüzde 90'lık bölümünün aynı olacağını kaydeden Bayburt, caminin uzun yıllar inşa halinde olduğundan bu tür benzetmelerin yapıldığını söyledi.

Dernek Başkanı Bayburt, "Bir yıldan fazla bir zamandır dernek başkanlığı görevini sürdürüyorum. Cami inşaatının durma nedeni maddi imkansızlık. Cami inşaatı başlayalı yaklaşık 13 yıl oldu, inşaatın durması ise 2-3 yıl önce oldu" dedi.

"KİLİSEYE BENZEDİĞİ SÖZLERİNE KATILMIYORUZ"

Caminin kilisiye benzetildiği yöndeki sözlere katılmadıklarını kaydeden Bayburt, inşaat zamanında bitirilseydi bu tür dedikoduların olmayacağını söyledi. İnşaatın karkas halinde olduğundan böyle bir dedikodunun çıktığını belirten Bayburt "Kiliseye benzediği yönündeki söylemlerine kesinlikle katılmıyoruz. Bu benzetmenin nedeni, cami inşaatı 10 yıldan fazla sürdüğünden yani karkas aşamasında durmasından dolayı bu tür dedikodulara neden oldu. Biz kutsal toprakları gezdik, Mekke, Medine, Kudüs'te bu tür mimari örnekler çok var. Eğer inşaat zamanında bitirilseydi hiçbir şekilde böyle çirkin dedikodular olmazdı" diye konuştu.

"DAHA NASIL GÜZEL OLABİLİR DİYE SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ"

Cami inşaatı projesinde büyük bir değişikliğe gidilmeyeceğini ve projeye sadık kalacaklarını kaydeden Bayburt, "Yüzde 90 aynısı olacak. Mimar arkadaşlarımızla 'Nasıl daha güzel olabilir?' diye sık sık görüşüyoruz, istişarelerimiz sürüyor. Büyük bir ihtimalle aynı görüntü olacak. Bittiği zaman güzel olacak. Bize minareler hakkında ciddi manada yoğun bir tepki gelmedi. Diyanet İşleri'nden olsun, şehrin ileri gelenlerinden olsun bu konuda bize olumsuz bir şey gelmedi. Biz şu anda inşaatımıza yavaş yavaş yeniden başladık inşallah güzel olacak. Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. -

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Ortahisar Bayburt Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title