Haberler

Mimar Sinan Olimpiyatları Yarı Final Toplantısı

15-18 Ekim 2012 tarihinde Trabzon'da yapılacak olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Yarı Final Değerlendirme Toplantısı Safranbolu'da yapıldı.

15-18 Ekim 2012 tarihinde Trabzon'da yapılacak olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Yarı Final Değerlendirme Toplantısı Safranbolu'da yapıldı.

Ev sahipliğini Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un üstlendiği toplantıya Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Çevre Şehircilik Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Karabük, Atatürk ve Manas Üniversitesi rektörleri ve çok sayıda kurul üyesi katıldı. Aslanlar SAKEM Binası Toplantı Salonunda yapılan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Yarı Final Değerlendirme Toplantısı açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "1970'li yıllarda Kardemir lokali olarak yapılmış, daha sonra belediye lokali olmuş ve şuanda Safranbolu kültürünü korumaya, kültürün daha ileriye aktarılmasına yaraya eğitim çalışmaları yapmaya ve yine belediyemizin ihtiyaç duyduğu sosyal faaliyetleri organize etmeye dönük bir bina şeklinde kullandığımız bir merkez. Üst katında ki Bilgi Evi, Safranbolu da eğitim ve fırsat eşitliliği sağlamak adına imkanı olmayan çocuklarımızın eğitim ihtiyacını, dershane ihtiyacını karşılamak için hazırlamış olduğumuz bir merkez. Karabük Eğitim Geliştirme Derneği ile birlikte organize ettiğimiz bir çalışma" dedi.

Daha sonra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan söz aldı. Ceylan, "Tabi ifade ettiğim gibi Türk Dünyası Mühendisler bölümler mimarlar birliği çok geniş bir birlik olmasına rağmen kurulduğu günden bugüne gerçekten çok başarılı etkinlikler yapmaktadır düzenlemektedir. Bu yıl 5.'sini düzenleyecekleri Mimarcılık Şehircilik Kurultayı bu yıl Trabzon'da gerçekleştirilecek. Birçok Türk dünyası ülke dostlarımızın da katılacağı bir etkinlikle gerçekten orada birliğimize yakışan bir şekilde geçmişten aldıkları tecrübe ile birlikte en güzel organizasyonu yapacaklarını inancı içerisindeyiz. Bu yılki tema bildiğim kadarı ile 2002 ve kimlikli ve kişilikli şehirler teması oluyor. Tabi son derece önemli bir konu kimlikli ve kişilikli şehirleri konuşturmak gerçekleştirmek bu anlamda toplumumuz da ve yönetici kesiminde bu bilinci oluşturmak son derece önemli maalesef şehirlerimiz köyden kente, kırsaldan şehre göç hareketi ile birlikte maalesef büyük şehirlerimiz başta olmak üzere Anadolu'nun birçok kenti maalesef beton yığınına dönüştü. Tabi arzu etmediğimiz bir şehirleşme korkusu maalesef ülkemizde de yaşandı ama çok şükür son yıllarda Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği gibi bir sivil toplum kuruluşlarının kuruluşlarımızın ön yargı ile bu artık yıkılıyor. Daha kimlikli kişilikli bir şehir olgusu artık toplumumuzda yaşanmaya başladı. Aynı zamanda Safranbolulular tabii ki bu betonlaşma hareketini biz hemşerilerimiz olarak dur deme gayreti içinde olduk. Safranbolu'muzda korumacılığı ön planda tutuyoruz. Kimlikli ve kişilikli bir şehir oluşturmanın gayreti içindeyiz değerli yönetici arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz ile birlikte sanıyorum ve inanıyorum ki Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile Safranbolu'nun geçmişten gelen bu gayretini bu çabasını gördükleri için işte bu kurultayda Safranbolu'yu aday göstermiş bulunmaktalar. Orada yarışacağız Safranbolu olarak başarılı olmanın gayreti içinde olacağız. Tabi burada bugün değerli dostlarımıza Safranbolu'yu az da olsa tanıtmış olduk" diye konuştu.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan'ın ardından Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta konuşma yaptı. Kişilikli ve kimlikli bir şehirde olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Balta, burada amacın Türk dünyasında bir birliktelik yaşatmak olduğun ve bu oluşum sayesinde birçok ağabeyle kardeşler tanıdığını, bunda da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yapılacak bu çalışmanın yalnızca ülke insanına değil tüm dünya insanlığına da faydalı olacağını düşündüğünü dile getiren Balta şöyle devam etti:

"Öncelikle bu gün Safranbolu'yu gezdikten sonra korumacılığın ve şehirciliğin nasıl yapılacağı hakkında bizlere ders veren Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy beyefendiye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Trabzon'da 5.'si yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı için 8 Devlet Başkanının, 280'den fazla üniversite rektörümü ve bilim adamının bir Trabzonlu olarak bizler için ayrı bir mutluluk ve şans olduğunu düşünüyorum."

Toplantıda üniversite rektörleri de söz aldıktan sonra sunum için Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Yürütme Kurulu Başkanı İlyas Demirci, slayt eşliğinde Trabzon'da yapılacak olan kurultayın tanıtımını yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından konukların değerlendirmelerinin ardından Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'a Bakan Yardımcıları Muhammet Balta ve Mehmet Ceylan tarafından günün anısına plaket takdim edildi - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Balta Safranbolu Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title