Haberler

Mimar Sinan Bulvarı'ndaki Engeller Kalkıyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Caddesi'nin Devamı Olan Mimar Sinan Bulvarı'nın Eflak Caddesi Uzantısında Yol Üstünde Kalan Binaların Yıkımına Başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı'nı Otosansit'e, oradan da Kestel'e kadar uzatmayı hedefleyen proje kapsamında Eflak Caddesi üzerinde bulunan iki binanın daha yıkımına başladı. Bölgede kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altepe, kentin doğu batı aksı üzerinde yer alan yolun kent içi ulaşım açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Bursa'nın daha sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması için bütçenin yüzde 70'inden fazlasını ulaşım yatırımlarına Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda tıkanan tüm damarları açmaya devam ediyor. Daha önce Eğitim Caddesi'nin devamındaki Mimar Sinan Bulvarı'nı trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, Eflak Caddesi'nde yol üzerinde yer alan binaları kamulaştırmaya başladı.

Yolun bir an önce sağlıklı bir şekilde işlemesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırması tamamlanan 2 binanın yıkımına başladı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den bilgi aldı.

"Ankara yolunun yükünü çekecek"

Trafik sorununun çözümü konusunda sadece merkezde değil, merkeze bağlı tüm ilçelerde yoğun bir çaba içinde olduklarını belirten Başkan Altepe, önemli bir arter olan Mimar Sinan Bulvarı'nın Otosansit'e ardından da Kestel'e kadar bağlanması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Mimar Sinan Bulvarı'nın Eflak Caddesi uzantısında yol üzerinde kalan binaların kaldırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Yolun bu noktada daralması trafiği tehlikeye sokuyordu.

Kamulaştırma çalışmaları kapsamında anlaşmaya vardığımız binayı hemen yıkıyoruz. Güzergah üzerindeki diğer bina sahipleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Bursaray Kestel etabı inşaatına başladığımız zaman bu yol Ankara yolunun yükünü önemli ölçüde çekecek. Bu nedenle Mimar Sinan Bulvarı'nı bir an önce Kestel'e kadar ulaştırmak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Ulaşım sorun olmaktan çıkıyor

Erikli Mahallesi Muhtarı Kemal Koşar'ın da katıldığı inceleme gezisinde Yıldırım'da devam eden ulaşım yatırımları hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, "Büyükşehir Belediyemiz ana arterlerdeki çalışmaları sürdürürken, biz de bu dönemde 195 çıkmaz sokağı ulaşılabilir hale getirdik. Yine Büyükşehir Belediyemiz Dağ yolu Caddesi ile ilgili çalışmaları yürütürken, biz de Huzur Caddesi ile ilgili çalışmaları başlattık.

Bugün burada yapılan çalışma ile Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki bir engel daha ortadan kalkıyor" dedi.

Erikli Mahallesi Muhtarı Kemal Koşar da mahalle trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak çalışma nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title