Haberler

Mimar Adayları Edirne'deki "Kapılar"A İmza Atacak

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun talimatıyla başlatılan ve ilk ayağı tamamlanan "Edirne'ye Giriş Kapıları" projesi ile kente mimarlık öğrencilerinin imzasını taşıyan kapılardan girilecek.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun talimatıyla başlatılan ve ilk ayağı tamamlanan "Edirne'ye Giriş Kapıları" projesi ile kente mimarlık öğrencilerinin imzasını taşıyan kapılardan girilecek.

Proje kapsamında, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri çalışmalara başladı. Bunun sonucunda birbirinden estetik 24 çalışma ortaya çıktı.

Bazı öğrenciler Kırkpınar'dan esinlenerek iki pehlivanın güreşini, bazıları kentten geçen 3 nehri çalışmasında buluşturdu. Bir başka çalışmada ise Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a fethe çıkışı simgelendi, bir diğerinde ise Selimiye'den esinlenildi.

Mimarlık Fakültesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, "Kent Giriş Takları" proje sergisini gezdi. Proje sahipleri çizimlerini anlattı, projedeki çizgilerin neyi ifade ettiğini aktardı.

"Her bir yorum değerli"

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin dünü, bugünü, kültürü, birikimi ile muhteşem bir şehir olduğunu söyledi.

"Bir kapı en çok Edirne'ye yakışır" fikriyle yola çıktıklarını ifade eden Tabakoğlu, "Bu fikri hayata geçirmek için değerli hocalarımızdan rica ettik. Onlar da burada çalışan akademisyenlere ve öğrencilere bunu bir ödev olarak verdi. Birbirinden güzel 24 çalışma ortaya çıkmış oldu. Bu çalışmalarla belki Edirne'nin ruhuna uygun, onu güzel anlatan bir eseri kente kazandırmak mümkün olur, Edirne'ye simge olacak bir eser. Kendisiyle bütünleşmiş, modern bakış açısıyla bir eser kazandırabilirsek ne mutlu bize." diye konuştu.

Ortaya konulan 24 çalışmanın da birbirinden kıymetli olduğunun altını çizen Tabakoğlu, kentin simgelerinin, kültürünün, estetiğinin projelere çok güzel bir noktada işlenmiş olduğunu görmekten kıvanç duyduğunu dile getirdi.

"Çalışmalarımızı Valimizle paylaşacağız"

Projenin hayata geçmesi için Edirne Valisi Günay Özdemir ile görüşeceklerini aktaran Tabakoğlu, "İnşallah bu çalışmaları sayın Valimizle paylaşacağız. Kentin ileri gelenleriyle paylaşırız. Bunu nasıl hayata geçirebiliriz konusunu bundan sonraki aşama olarak çalışacağız. Bu proje hayata geçerse çok estetik kapıları kente kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel de projede geçmişin izlerinin modern çizgilerle yansıtıldığını kaydetti.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmet Osmanoğlu ise giriş taklarının, giriş kapılarının birçok kentin simgesi olduğunu, Edirne'ye de bu projenin uygulamalarının çok yakışacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Rektör Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title