Haberler

'Mim'e 10 Bin Lira

Ressam İsmail Acar, Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi’nin düzenlediği ‘Noktanı Ustaları 2’ sergisindeki eserlerden ‘Mim’i satın alarak geleneksel sanatların önemine dikkat çekti. Acar, Hattat Mustafa Cemil Efe’nin ‘Mim’ eserini 10 bin liraya satın aldı.

Geçen ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama’ya hediye ettiği ve adının yazıldığı hat eserini yazan Mustafa Cemil Efe’ye ait olan eser modern tasarımıyla Celi Sülüs - Rik’a serbest çalışmasıyla yazılmış. Kumbaracı4’ün sanat yönetmeni Erhan Geyik, “Mim harfi ebced hesabı ile 40 rakamını temsil eder, Mim harfi Peygamberimiz Hz. Muhammed’i simgeler. Mim harfi ‘bitti’ anlamına gelir eserin Rik’a bölümünde de buna bir vurgu yapılmış ve ‘El Ahir’ yani ‘Son’ yazılmıştır. Eser Peygamberimizin son peygamber olduğu vurgusu ile tasarlanmıştır. Türk modern sanatının önde gelen sanatçılarından biri olanİsmail Acar’ın geleneksel sanatlarımızın en iyi örneklerinden olan bu eseri satın alması da esere ayrı bir değer kattı” dedi.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama İsmail Acar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title